Държавата е в дълг пред жените в науката. И това

...
Държавата е в дълг пред жените в науката. И това
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Държавата е в дълг пред жените в науката

Държавата е в дълг пред дамите в науката. И това събитие през днешния ден е една дребна, само че значима отплата за уважението и поддръжката, която всички ви изискуем. Това съобщи през днешния ден вицепрезидентът Илияна Йотова на церемонията по награждаване „ За дамите в науката “, проведена от Националната комисия за ЮНЕСКО в България и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и L’ORÉAL България.
 Снимки: Денислав Стойчев  img_7395  img_7396-1  Илияна Йотова
„ Днес ние даваме оценка на невероятни дами, които са дръзнали да се занимават с просвета във време, когато това е извънредно мъчно. Явлението „ стъклен таван “ за жалост съществува и в нашата страна. Много е мъчно да си жена и да се бориш в науката “, сподели вицепрезидентът. Илияна Йотова уточни, че трудът на дамите в науката би трябвало да се почита. „ Единственото нещо, за което би трябвало ние дамите да мислим, когато се занимаваме с просвета или политика, е това до какъв брой можем да го вършим и да не мислим за пълноправие и за други неща, които не постоянно са ни дадени “, добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова се обърна към победителките с пожеланието постоянно да бъдат стимулирани и с кураж и упоритост да отстояват правото си да вършат просвета.

Вицепрезидентът награди персонално младия експерт физик доктор Наталия Берберова-Бухова. Другите отличени бяха доктор Кирилка Младенова и доктор Изабела Генова.
 Снимки: Денислав Стойчев  img_7541  img_7537  img_7521  img_7501  img_7479  img_7462  img_7424
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР