Държавата да купи телевизионните права за българското футболно първенство, а

...
Държавата да купи телевизионните права за българското футболно първенство, а
Коментари Харесай

Държавата да купи тв правата за българския футбол, предлага Станимир Стоилов

Държавата да купи телевизионните права за българското футболно състезание, а парите от договорката наложително да отидат за създаване на инфраструктурата на клубовете. Това предлага треньорът на " Левски " Станимир Стоилов.

Той съобщи, че концепцията е била обсъждана на.

Договорът за телевизионните права в Първа лига беше преподписан, като. Сделката е на обща стойност 32.5 млн. лв. без Данък добавена стойност.

" В последните 30 години футболът не е бил държавна политика. Сигурно ще кажат, че оказват помощ на доста тимове. Да, адмирирам тази помощ. Мисля обаче, че може да се откри едно световно решение да се оказва помощ на всички тимове поравно. Ако е имало помощ, тя е била на парче. Аз виждам помощта на страната главно с телевизионните права. Те да бъдат закупени от Канал 1, 2 или 3. Те приказват телевизионните права да се купят за 20-30 млн. (лева), аз споделям 100 милиона ", съобщи Стоилов пред.

Треньорът добави, че по-късно " всеобщо българският фен ще може да гледа българския футбол в народен състезателен канал с една елементарна антена ".

" Така страната хем дава право на българския народ да гледа футбола ни гратис, хем оказва помощ на футбола. Тези пари, които ще влязат във тип на тв права, може да бъдат разпределяни съгласно класирането. Всеки ще си получи заслуженото. Държавата може да задължи тези пари да бъдат вложени в инфраструктура. Те може даже да не стигат до клубовете, а непосредствено да се поръчва построяването на нови терени или браншове ", счита Стоилов.

Той добави, че съгласно него броят на тимовете в Първа лига би трябвало да бъде понижен. В края на предишния сезон БФС реши тъкмо противоположното - от идната спортна година броят им ще се усили от 14 на 16.

" Моето предложение е 10 тима в елита, с по-голяма конкуренция. Така тимовете ще получават и повече пари от телевизионни права. Искат да вършат 16 тима от идващия сезон, само че от това, което е видно на този стадий, те няма да могат да съществуват ", сподели Стоилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР