Държаният департамент на САЩ е дълбоко обезпокоен и разочарован от

...
Държаният департамент на САЩ е дълбоко обезпокоен и разочарован от
Коментари Харесай

Държаният департамент на САЩ е дълбоко обезпокоен от присъдата на кмета на Истанбул

Държаният департамент на Съединени американски щати е " надълбоко смутен и отчаян " от присъдата на кмета на Истанбул Екрем Имамоглу, заяви Ройтерс.

Припомняме, че в сряда съд в Турция осъди кмета на Истанбул на две години и седем месеца затвор по обвинявания в засегнатост на членове на Висшия изборен съвет на Турция.

Съдът осъди кмета Екрем Имамоглу и също по този начин наложи политическа възбрана, която може да докара до отстраняването му от служба. Имамоглу, който принадлежи към главната опозиционна Републиканска национална партия, се чака да апелира присъдата.

Критиците твърдяха, че процесът против кмета е опит да се отстрани основен конкурент на турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Турция би трябвало да организира президентски и парламентарни избори през юни.

Имамоглу беше определен да управлява Истанбул през март 2019 година Неговата победа беше исторически удар за Ердоган и президентската Партия на справедливостта и развиването, която контролираше Истанбул в продължение на четвърт век. Партията настоя за отменяне на резултатите от общинските избори в 16-милионния град с изказвания за нередности.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР