Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника убива полезните им

...
Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника убива полезните им
Коментари Харесай

Хладилникът вреди на плодовете и зеленчуците

Държането на плодовете и зеленчуците в хладилника убива потребните им съставки. Според откриватели плодовете и зеленчуците са " живи ", даже откакто бъдат откъснати. Те реагират на измененията в равнището на светлината, което се отразява на броя на потребните субстанции в състава им.

В взаимозависимост дали е ден или нощ, тези субстанции се усилват или понижават. Ако се съхраняват в ледник или в мрачен склад в супермаркета, количеството на потребните съставки понижава. Получава се по този начин, че даже и да ядете задоволително плодове и зеленчуци, да вземем за пример целесъобразните пет порции дневно, вие не успявате да си набавите всички нужни витамини и минерали от тях.

Зелето е един от зеленчуците, които реагират внезапно на смяната на светлината. Избягвайте да държите в ледник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки. За да решите казуса, откривателите предлагат да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР