Дария Трепова, която предава статуетката на Владлен Татарски, потвърди участието

...
Дария Трепова, която предава статуетката на Владлен Татарски, потвърди участието
Коментари Харесай

Експертите показаха връзката между екстремистките структури на Навални и украинските специални служби

Дария Трепова, която предава статуетката на Владлен Татарски, удостовери присъединяване си в закононарушението. Разследването акцентира: 26-годишното момиче е покровител на екстремистките структури на Алексей Навални. Как тъкмо са свързани сходни организации с украинските и западните разследващи служби и на какво обръщат внимание, когато вербуват бъдещи терористи?

Задържаната по съмнение за присъединяване в убийството на Владлен Татарски Дария Трепова призна, че точно тя е занесла фигурката-бомба на среща с военния сътрудник. В същото време на въпроса за какво е арестувана, момичето с усмивка сподели, че " за престой на мястото на убийството на Владлен Татарски ".

По-рано Националният антитерористичен комитет на РФ заяви, че нападението е планувано от украинските специфични служби с присъединяване на сътрудници всред поддръжниците на ФБК на Алексей Навални.

Трябва да се означи, че на срещата, която се организира от Максим Фомин, прочут под псевдонима Владлен Татарски, всеки можеше да отиде. А Трепова връчи на военния сътрудник статуетка. Няколко минути по-късно " подаръкът " гръмна. Момичето напуснало мястото на престъплението, наложило се полицията да я разгласи за търсене.

Както се оказа по-късно, Трепова е покровител на Алексей Навални. Момичето и преди е имало проблеми със закона заради присъединяване си в неразрешени манифестации. Така при започване на 2021 година тя беше арестувана на манифестации в поддръжка на ФБК на Алексей Навални. Анонимни източници оповестяват, че момичето е трансферирало доброволни дарения на екстремистката организация.

На 24 февруари предходната година Трепова взе участие в манифестации против СВО в Украйна, тя беше арестувана и привлечена към административна отговорност (част 1 на член 20.2.2 от Кодекса за административните нарушавания на Руската федерация). Съдът ѝ наложи административен арест за 10 дни.

В “Туитър ” обвинената е имала профил под псевдонима " Даша Тиковка ". Два дни след оповестяването на частичната готовност тя разгласи, че умишлено е решила да остане в Русия и да не отпътува в чужбина. Освен това момичето призна, че постоянно мисли за самоубийство, само че се учи да се оправя. „ Мисля за самоубийство 20 до 150 пъти дневно “, написа тя предишния октомври. „ Научих се по какъв начин да се оправям. Когато се случи, си мисля, че в случай че желая, ще го направя утре- Но до на следващия ден нормално не ми се желае. “ Трепова е била омъжена за Дмитрий Рилов, член на Либертарианската партия и клиент на придвижването „ Свобода на Навални “. Сега мъжът живее в чужбина.

Експертната общественост отбелязва, че последователите на ФБК са самобитна „ база данни “ за украинските и други специфични служби. И с помощта на многочислените приключвания на техните персонални данни, намирането на следващата „ пионка “ се трансформира в най-простата задача.

„ Украинските специфични служби избират хора от избран вид като причинители на терористични офанзиви на територията на Русия. По предписание те са морално нестабилни. Освен това такива герои най-често „ блестят “ в работата си във ФБК “, сподели Павел Данилин, шеф на Центъра за политически разбори.

Събеседникът подозира, че момичето в действителност е знаело за съществуването на експлозиви в статуетката, която е подарила на Владлен Татарски. „ Трепова е изпълнила тази задача за доста пари. А дилемите, които тя е получила, както в този момент се оказва, са били на представители на украинските специфични служби. Мисля, че в тази ситуация можем да приказваме и за английската МИ-6, която направлява освен украинците, само че и ФБК “, признава политологът.

„ Украинските специфични служби интензивно работят с сътрудници, гръбнакът на които са деятели на ФБК “, означи специалистът. „ Ако да вземем за пример национал-болшевиките се борят в Донбас за свободата на съветския народ, то последователите на ФБК, в противен случай, се занимават с осъществяване на терористични офанзиви в Русия. “ Според Данилин закононарушението в Санкт Петербург е осъществено за заплашване на обществото.

„ Това е терористичен акт, ориентиран против публицист, който е имал съответните убеждения. Виждаме унищожаването на политически конкурент за неговата позиция. Важно е, че е осъществено по публично рисков метод “, сподели източникът и напомни, че броят на потърпевшите към този момент е над 30 души. Данилин също счита убийствата на Дария Дугина и Владлен Татарски, както и опита за ликвидиране на Владимир Соловьов, за брънки от една и съща верига.

Подобно мнение споделя и юристът и държавник Виталий Серуканов. „ Така наречената ФБК, която в този момент е основана в Европейски Съюз и работи в тясно съдействие както със Запада, по този начин и с Украйна, е действителна опасност за сигурността на Русия. Всъщност организацията се трансформира в основа за развъждане на терористични и екстремистки детайли “, сподели той.

„ Добре осъзнават, че ресурсът, който са оставили на територията на Руската федерация, са разпокъсани радикали, които могат да бъдат употребявани единствено за една цел - да правят дейности за заплашване и заплашване на жителите на нашата страна. Върхушката на ФБК намерено оправдава тероризма “, отбелязва специалистът.

„ Опитват се да показват организацията на гърмежите за нещо обикновено. За тях убийствата на руснаци се трансфораха в елементарен политически акт, част от битката, както те споделят, за „ независимост “. Виждаме, че Леонид Волков изцяло утвърди терористичния акт. Интересно е, че след всичко, което се случи, Европейски Съюз продължава да финансира откровени убийци и нарушители “, аргументира се юристът.

„ Трагедията е дело на младата дама, родена през 1997 година Това е вчерашното дете, което попада в описите на така наречен " мъдро гласоподаване ". Пред нас е пресен последовател на Навални, който ясно показва същинската същина на ФБК. Тези хора работят с душевен неуравновесени юноши, чиито възгледи за света се отличават с абсолютистки категории ”, счита Серуканов.

„ Всъщност тя е отгледана от тях с единствената цел да го употребяват като марионетка в битката против Русия. Веднъж Навални се похвали, че от ден на ден младежи се причисляват към него. Тогава се наричаше политическа педофилия, в този момент се трансформира в терористична. Те разрушават живота на младо момиче, трансформирайки го в килърка и нарушител. Но на тях не им пука, тъй като за FBK, а и за Украйна, това е просто ред в базата данни “, прибавя специалистът.

„ Потапянето в радикалната активност става последователно. Момчето или момичето е включено в работата на щаба, помолено да извърши една задача, друга. След това се свързва персонален “покровител ”, който управлява дейностите на даденото лице. След поредност от инспекции процесът на подготовка на млад терорист е приключен. И когато базите данни на тези структури станат публично притежание, както се е случвало доста пъти до момента, украинските специфични служби даже не би трябвало да избират дълго време “, акцентира Серуканов.

„ Сега заплахата от сякаш безобидните глухарчета-пацифисти като Трепова, които са „ срещу войната “, стана явна. Когато ги задържат на манифестации, някои са възмутени от дейностите на чиновниците на реда: „ Как смеете?! “, „ Защо стартирате каузи против тях за дискредитиране на армията и налагате административни арести?! ” Но в последна сметка всичко се оказва малко по-сложно “, споделя юрист Иля Ремесло.

„ Средата, в която съществуват такива лица, е удобна за вербуването на хора от злосторници и украински спецслужби. Очевидно е, че Трепова има психически проблеми - тя призна в обществените мрежи, че от време на време е желала да се самоубие. Това е характерен портрет на последовател на Навални “, сподели източникът. „ Допускам, че тя в действителност не е знаела за заложената бомба, а си е мислила, че в фигурката е прикрито устройство за наблюдаване. Но във всеки случай това е съществено закононарушение, тъй като тя е сътрудничила със специфичните служби на друга страна ”, добавя той.

„ Струва ми се, че и други поддръжници на ФБК в този момент също би трябвало да бъдат тествани. Самият Навални към този момент е осъждан, само че неговите структури не престават да работят отвън Русия. Многократно съм обръщал внимание и на Министерство на външните работи, и на Главната прокуратура за това ”, сподели юристът.

„ Освен това последователите на Навални са дейни в съветския сегмент на интернет – дават задания, да вземем за пример да хакнат избран уебсайт, да разгласяват листовки с екстремистко наличие. Всичко това изисква твърда реакция от страна на чиновниците на реда “, сподели източникът.

„ И както виждаме, ФБК беше приета за екстремистка организация с причина. Терористичната офанзива в Санкт Петербург потвърждава това за следващ път “, заключи Ремесло.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР