Дарението от 500 000 долара, което д-р Андрей Георгиев направи

...
Дарението от 500 000 долара, което д-р Андрей Георгиев направи
Коментари Харесай

Ломчани решиха: Ремонтират спортната зала с дарението от половин милион лева

Дарението от 500 000 $, което доктор Андрей Георгиев направи на oбщина Лом, да бъде употребявано за главен ремонт на Спортна зала „ Балканиада “. Това е желанието на жителите на крайдунавското градче, стана ясно след допитване.
В него са взели участие общо 1438 жители. Над 30 % от тях са дали повече от едно предложение, като за ремонта на спортното оборудване са дали своят вот 55 % или 791 от участвалите в допитването. За ремонт на улици са се оповестили 661 от участниците, 288 жители пък са на мнение, че дарението би трябвало да се изразходва за ремонт на водопроводната мрежа, а 10 % от интервюираните – 144 души, считат, че парите би трябвало да се вложат за възобновяване на плувния басейн.
Има и оферти дарението да се употребява за построяването на кинозала, на велоалеи, на детски площадки, за ремонт на централния площад „ Свобода “, за възобновяване на така наречен Маймунска градинка, за строителството на подслон за кучета и други.
Предвид волята на донора доктор Андрей Георгиев сумата от 500 000 $ да бъде употребена след решение на кмета на oбщина Лом и резултатите от допитването, дарените средства ще бъдат вложени в главен ремонт и съоръжение на sпортната зала „ Балканиада “. С цел транспарантно, намерено и оправдано вложение на дарението, ще бъде основан oбществен съвет, който ще осведоми жителите за всички подхванати дейности, оповестяват от общинската администрация в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР