Дарение по повод предстоящата 140-годишнина от Освобождението на Плевен получиха

...
Дарение по повод предстоящата 140-годишнина от Освобождението на Плевен получиха
Коментари Харесай

Плевен получи ценно дарение от княз Никита Лобанов - Ростовский

Дарение във връзка идната 140-годишнина от Освобождението на Плевен получиха Общината и Регионалният военноисторически музей /РВИМ/ в града, оповестиха от пресцентъра.

Кметът на Плевен Георг Спартански е приел скъпа картина, представяща Руския император Николай II със свитата му, която е дарена от княз Никита Лобанов - Ростовский - член на Управителния съвет на фондация "Св. Св. Кирил и Методий ". Творбата е предадена на кмета и шефа на музея от Румен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 година в Плевен. Учи в... към профила - член на Инициативния комитет за честване 140 години от Плевенската епопея.
Петков е споделил, че княз Ростовский се надява с това подаяние да помогне сбирката на РВИМ да има още по-голяма цялост и представителност.

От името на съветското общество в Лондон княз Никита Лобанов - Ростовский е изпратил покана до шефа на плевенския музей да участва на Годишното научно събиране на представители на Британската академия на науките, където да изнесе научно известие за Плевенската епопея, за нейната роля за Освобождението на България и за прекъсване на османското настъпление в Европа.
Англия отдава особена респект на Плевенската епопея и града ни, за което свидетелства фактът, че три улици в британската столица носят името "Плевен ", е отбелязал на ритуала при предаването на дарението Румен Петков.

Кметът Спартански е благодарил на Румен Петков и е припомнил, че по негова самодейност на 22 ноември в Плевен ще бъдат валидирани пощенски плик и марка, отдадени на историческия празник, както и е проведен конкурс за детска рисунка, ария и есе на същата тематика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР