Дарение на стойност 12000 лева получиха шестте центъраза настаняване на

...
Дарение на стойност 12000 лева получиха шестте центъраза настаняване на
Коментари Харесай

Геймъри направиха дарение за 12 000 лв. на социални центрове и спортни клубове в Плевен

Дарение на стойност 12000 лв. получиха шестте центъраза настаняване на деца от фамилен вид в Плевен и два от спортните клубове в града. Дарителите са Константин Кънев - основател на YouTube канала NoThx, и другари, които връчиха дарението си персонално. Благотворителната им самодейност се случва за седма поредна годна и е под мотото ГеймингЗаДобро, тази година тя е с адрес гр. Плевен.

„ Смятам, че човек би трябвало да бъде добър и да прави положително всеки ден. Не е наложително да се дава гласност, само че е хубаво понякога да се дава образец. Понякога е належащо извънредно малко изпитание, с цел да направиш някой благополучен. Ние застъпваме идеята, че компютърните игри, играни в възможни като количество часове, могат да способстват за правене на положително. За това и слагаме хаштага#ГеймингЗаДобро,за да накараме и други хора в света на компютърните игри да създадат сходни акции, защото има ли предпочитание, има и метод “, показа в Плевен Константин Кънев. Той и приятелите му бяха посетители на клубовете по спортна акробатика „ Спартак Плевен “ и „ Акробатика Плевен “, на които подариха спортни принадлежности, след което се срещнаха и с децата от центъра за настаняване от фамилен вид на ул. „ Бяло море “. По предложение на обществения център сумата е изразходвана за закупуване на плот, таблети, книги, принадлежности и спортни такъми. Закупените движимости бяха предоставени на Анелия Цанкова - началник на шестте ЦНСТ. Тя благодари на Община Плевен, на донорите и приятелите на центровете за съпричастността и жеста на положително.

В Плевен Константин Кънев и другари бяха посрещнати персонално и от кмета на Общината доктор Валентин Христов и заместник-кмета Елина Димитрова, както и от началниците на отдел „ Здравеопазване и обществени действия “ - доктор Елза Пачева, и на отдел „ Спорт “ - Ваня Първанова.

Константин Кънев е икономист по обучение и е един от най-следваните YouTube консуматори в България, с общо над 200 хиляди клиенти в канала си NoThx – и над 54 млн. гледания на клиповете му. Той е част от цяло потомство интернет консуматори, които са трансформирали заниманието си да вършат видеосъдържание за YouTube в специалност, с която да поддържат и дела за положително. ГеймингЗаДобро e благотворителна самодейност, която се случва към този момент 7 години и посредством която всяка година се събират средства за деца в центрове за настаняване от фамилен вид. „ С група другари в дните сред Коледа и Нова Година се събираме и в границите на сред 12 и 15 часа вършим стрийм, в който, до момента в който играем игри, дружно и с нашите фенове събираме средства по избрани дела. Лично закупуваме нужните неща, всичко, за което сме изхарчили парите, снимаме и пускаме като писмено филмче. Идеята е нашите фенове, които са и наши донори, да видят къде са отишли техните дарения. Помогнали сме на центрове за деца от фамилен вид в доста общини, тази година сме в Плевен “, показа Константин Кънев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР