Дарение на дезинфектанти, ръкавици, предпазни шлемове и памперси направи колективът

...
Дарение на дезинфектанти, ръкавици, предпазни шлемове и памперси направи колективът
Коментари Харесай

Всеки за всички: Учители даряват на лекари във Варна

 Дарение на дезинфектанти, ръкавици, защитни шлемове и памперси направи колективът на детска градина " Карамфилче “ на СБАГАЛ " Проф. доктор Д. Стаматов “ във Варна, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.

Средствата  са събрани от целия екип, като част от акцията " Вяра и Надежда “. Идеята зародила непринудено, когато зам.-директорът Диана Величкова схваща, че майката на един от малчуганите в детската градина работи като старша акушерка в отделението по неонатология в АГ-болницата.

" Решихме да помогнем на това здравно заведение, тъй като там се ражда новият живот, а и сега напъните на страната и на останалите донори са ориентирани най-вече към инфекциозните отделения на лечебните заведения “, споделя шефът на ДГ " Карамфилче “ Сийка Лефтерова.

А до момента в който тече изключителното състояние, колективът на детската градина обмисля разнообразни техники за превъзмогване на напрежението измежду децата, в които ще бъдат включени и родителите. И сега връзката дете-учител не е прекратена - въведено е отдалечено образование през платформата Гугъл Classroom. Създадени са виртуални стаи, а на родителите са предоставени методически насоки за работа с децата.

" Надявам се скоро да се съберем още веднъж с нашите дребни ученици. Вярвам, че тази сложна обстановка ще ни научи да бъдем повече съпричастни, да си имаме вяра и оказваме помощ. На това ще учим и децата, когато се върнат при нас “, споделя Сийка Лефтерова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР