Дарън Кейхил е една от най-уважаваните треньорски фигури в света

...
Дарън Кейхил е една от най-уважаваните треньорски фигури в света
Коментари Харесай

Кейхил: Никога не съм виждал мозъкът на тенисист да работи като този на Андре Агаси

Дарън Кейхил е една от най-уважаваните треньорски фигури в света на тениса, печелейки трофеи от Големия шлем с трима разнообразни състезатели, като сега се пробва да реализира това и с младия Яник Синер. Всеки човек обаче потегля отнякъде и австралиецът си спомня началото на своята кариера, когато таман е постигнал първите си триумфи с Лейтън Хюит и получава предложение да работи с Андре Агаси. Тогава именитият американец е към този момент в много напреднала тенис възраст, само че това не стопира Кейхил да одобри предлагането, а след това " мистър " Ретур " даже се завръща за малко под номер едно в ранглистата. Самият Дарън признава, че тъкмо съдействието му с Андре го е построило като треньор и се върна към този толкоз специфичен интервал в живота си:

" Започнах да работя с Агаси, когато той беше на 32 години и това привидно изглеждаше като сериозен риск, тъй като множеството хора смятаха, че той е завършил с тениса. Аз обаче бях млад треньор и нямах самообладание да попия от аурата на сходна легенда. Истината е, че се съгласих да работя без хонорар през първите шест седмици, до момента в който Андре е сигурен, че аз съм точния човек за него.

Преди това бях доста близо да стартира съдействие с Марат Сафин, който тогава беше единствено на 22 и привидно изглеждаше по-добрата алтернатива, само че жена ми се интересуваше прекомерно доста от Марат и даже ми споделяше по какъв начин би трябвало да работя гратис за него. Андре беше наясно със обстановката, само че ми се обади повторни и ми съобщи, че Сафин е бита карта и ме предложения в личния си дом, което незабавно ме завоюва и одобрих предлагането.

Не съм съжалил нито за момент, че поех по този път, тъй като Агаси беше друг в най-хубавия вероятен смисъл. Никога не съм виждал състезател, чийто мозък работи по този метод. Зрелият Андре беше страховит експерт и можеше да те затрупа с 50 въпроса в минута, а аз трябваше да съм си подготвили добре домашното, с цел да не го подведа. Говорим за играч, който искаше да познава играта на противника си до най-малкия подробност и първоначално неведнъж се чудех кой от двама ни е същинският треньор. Работата с Андре значително ме оформи като експерт и ми даде главната, с цел да реализира всичко останало в специалността си " - споделя Кейхил.

Източник: Sportskeeda

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР