Дар-ес-Салам. Президентът на Танзания Джон Магуфули почина на 61 години

...
Дар-ес-Салам. Президентът на Танзания Джон Магуфули почина на 61 години
Коментари Харесай

ТАСС: Президентът на Танзания почина на 61 години, подозират, че е заради Covid-19

Дар-ес-Салам. Президентът на Танзания Джон Магуфули умря на 61 години заради сърдечни проблеми, съобщи Reuters, представена от TACC

" Президентът на Обединената република Танзания, уважаемият доктор Джон Помбе Джоузеф Магуфули умря от сърдечно заболяване в болница " М‘зена " в Дар ес Салам (търговската столица на Танзания), където се е лекувал ", цитира организацията вицепрезидента Самия Хасан Сулуху, която е направила послание в ефира на държавната телевизия.

Британската медийна група BBC, базирайки се на водача на танзанийската съпротива Тунди Лису, заяви на 10 март, че 61-годишният Магуфули е в болница в Кения заради ковид и сърдечни проблеми. По-рано кенийският вестник Nation разгласява публикация, в която се показва, че " един от водачите на африканските страни " е признат в болница в Найроби заради COVID-19 и е подложен на изкуствено дишане. Изданието обаче не разкри името му. Независимо от това, публикацията съдържа препратки към прилежаща Танзания. В понеделник вицепрезидентът на страната прикани танзанийците за успокоение и единение на фона на слуховете, разпространяващи се в Африка за физическото положение на Магуфули и вероятното му заболяване от Covid-19..

Премиерът на Танзания Касим Маджалива съобщи на 12 март, че Магуфули, който не се беше появявал обществено през последните три седмици, е „ добре и продължава работата си “. Той също по този начин прикани танзанийците да заобикалят подправена информация, популяризирана в обществените медии.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР