Данните сочат, че ГЕРБ са дръпнали още в преднината си

...
Данните сочат, че ГЕРБ са дръпнали още в преднината си
Коментари Харесай

Poll of Polls: Расте доверието към евроатлантиците. Антените на Кремъл у нас губят инерция

Данните сочат, че ГЕРБ са дръпнали още в преднината си по отношение на “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ”. Коалицията на ПП-ДБ регистрира лек спад в поддръжката след сформирането на кабинета “Денков - Габриел ”, в който вземат участие и от Борисовата партия. Според политолози повода се дължи на това, че ПП-ДБ не са съумели да аргументират пред гласоподавателите си потребността от общото ръководство с ГЕРБ, за разлика от Бойко Борисов и депутатите му.

 

Изглежда обаче ПП-ДБ съумяват да генерират още поддръжка и въпреки и постепенно възвръщат доверието по отношение на себе си. 

 

На този декор се вижда и растеж в доверието по отношение на ГЕРБ, които съгласно данните се връщат на равнища от 2020 г. 

 

Увеличава се поддръжката и по отношение на Движение за права и свободи, които съгласно графиката на Poll of Polls са с равни проценти с тези на “Възраждане ”.

 

Междувременно се вижда, че към момента няма сензитивна смяна в поддръжката по отношение на партията на Костадин Костадинов, само че графиката демонстрира, че се регистрира спад. 

Българска социалистическа партия разчита най-вече на твърдия си електорат и не се вижда смяна по отношение на доверието, генерирано на изборите през април тази година.  

.

Ако изборите бяха през днешния ден

 

Няма да има значително разбъркване на позициите в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден. ГЕРБ още веднъж се подреждат като първа политическа мощ, само че този път с 27% от гласовете. ПП-ДБ ги следват с 21%. Битката за третото място се води сред Движение за права и свободи и “Възраждане ”, които са нараснали поддръжката си по отношение на изборите през април. И двете обединения биха спечелили 15% от вота. 

 

Българска социалистическа партия държи устойчиво 9-те %.

 

Бъдещето на “Има подобен народ ” още веднъж е на карта. Партията на Слави Трифонов регистрира спад от 1% в поддръжката си по отношение на резултатите от предишния месец и сега още веднъж е на 4-процентовата преграда, какъвто беше случая и на изборите през април.

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР