Данните показват, че колкото по-млада е една жена, толкова повече

...
Данните показват, че колкото по-млада е една жена, толкова повече
Коментари Харесай

Половината деца у нас се раждат извън брак

Данните демонстрират, че колкото по-млада е една жена, толкоз повече мисли тя за брак, а мъжете желаят най-вече брачна половинка, чак когато навършат 60 години, заяви Нова телевизия.

Българките се женят най-често на 28 години, а мъжете на 31 година Голям е броят и на булките, които нямат 18. За 2016 година те са 621. Рекорден е и броят на 60-годишните мъже, които са поставили халка на половинката си. Българката ражда първото си дете на 27 година, само че от ден на ден стават и децата, родени от дами на 40 плюс. Годишно в "Майчин дом " раждат и към 200 дами на над 40-годишна възраст.

„ Идеалната възраст е сред 22 и 30 години. След 30 година процентът с вродени хромозоми и аномалии също нараства.Така че, моят апел към младежите в България е да не отсрочват прекалено много зачеване и раждане”, сподели доцент доктор Иван Костов, шеф „ Майчин дом”.

Повече от половината българчета се раждат отвън брак. Съвременните младежи гледат на безбрачните съжителства като опция на брака, като един равносилен фамилен съюз, което демонстрира смяна в ценностните модели. Стремежът към обучение и кариера е една от главните аргументи за късните раждания, а прогнозите са възрастовата граница да пораства още.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР