Данните от проверката на “Пирогов показват, че е необходимо преструктуриране

...
Данните от проверката на “Пирогов показват, че е необходимо преструктуриране
Коментари Харесай

“Пирогов” ще е сред болниците, които ще бъдат преструктурирани

Данните от инспекцията на “Пирогов " демонстрират, че е належащо преструктуриране на болничното заведение, каквато е и наклонността в множеството лечебни заведения с над 50 на 100 държавно присъединяване, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че здравният министър Кирил Ананиев  миналия месец разпореди цялостен финансов разбор на лечебните заведения с над 50 на 100 държавно присъединяване. 

Министерството ще предложи поддръжка за реализацията на цялостната визия за преструктуриране то. Това ще включва усъвършенстване на структурата на личния състав и на дублиращите се действия и звена.

Дейността на отделенията по хирургия, анестезиология, интензивно лекуване, ортопедия и травматология би трябвало да се приведе в сходство с медицинските стандарти при съблюдаване на условията за съответните равнища на подготвеност и по повод структурата на личния състав. 

Редица от проблемите в работата на “Пирогов " се дължат на неналичието на настоящи медицински стандарти, да вземем за пример това са стандартите по хирургия и гастроентерология. Съотношението на лекари и сестри в четирите клиники по ортопедия и травматология не дава отговор на условията на медицинския стандарт, показа инспекцията.

При систематизиране на средствата за съществени заплати в лечебното заведение има диспропорции и липсват единни правила и механизми, регламентиращи правилата за систематизиране на главните и спомагателни хонорари на личния състав.

В хода на инспекцията не е открит дефицит на медицински консумативи, нужни за работата на лечебното заведение. Със заповед на изпълнителния шеф от октомври 2017 година в болничното заведение се реализира медицински триаж на постъпилите пациенти, което усъвършенства приема и прегледите още с влизането в болничното заведение.

Лечебното заведение завършва годината с увеличение на дълга в размер на 2 млн. лева, заяви по Българска национална телевизия шефът проф. Асен Балтов. През годината през болничното заведение са минали 211 000 пациенти, 44 000 от тях са признати на лекуване.

Предстои да бъдат увеличени заплатите в болничното заведение, предстоят договаряния със синдикатите и да се създадат планове, сподели проф. Балтов. Самият шеф призна преди седмица, че следва едно съществено преструктуриране  на клиниките – има прекомерно доста хора, които не са разпределени вярно, но това не значи в допълнение редуциране на личен състав.

В последния месец от годината медиците от лечебното заведение стачкуваха в продължение на шест дни. Те упорстваха за оставката на Балтов, който съгласно тях е незапознат да бъде отпред на лечебното заведение. Недоволството стартира още предходната седмица, когато бяха дадени образци за скандални съгласно протестиращите назначения. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР