Данните от първите месеци на годината сочат, че туризмът в

...
Данните от първите месеци на годината сочат, че туризмът в
Коментари Харесай

Очаква се туризмът в Гърция да чупи рекорди тази година

Данните от първите месеци на годината сочат, че туризмът в Гърция ще доближи рекордни равнища през 2023 година, сподели гръцкият министър на туризма Василис Кикилиас в изявление за радио Скай, съобщи АНА-МПА. Същевременно изследване, представено от в. " Катимерини ", сочи, че август ще бъде най-слабият туристически месец.

Министърът на туризма Василис Кикилиас заяви, че през януари и февруари по районните гръцки летища е записано внезапно нарастване на броя на идващите спрямо 2022 година Картината е сходна и при приходите от пътувания. Той добави, че измежду пътуващите тази година към този момент има забележителен дял от Китай, защото китайците пътуват отвън сезона, а също и от Австралия. Полетите от Канада и Съединени американски щати към Гърция също усилват броя си, по думите на министъра, който акцентира, че " става дума за първокласен туризъм, който оставя доста задгранична валута и дава съществени доходи на страната “.

В същото време, съгласно изследване на организацията за тактики в туризма " Майндхаус " (Mindhaus), извършено по поръчка на Европейската туристическа комисия, Гърция е четвъртата желана от европейците дестинация за тазгодишния сезон, след Франция, Испания и Италия. Най-слабият туристически месец наподобява ще е месец август, демонстрира още изследването, представено от електронното издание на в. " Катимерини “.

Данните, събрани през март от извадка от 6000 души от всички съществени гръцки туристически пазари, демонстрират, че 30 % от интервюираните биха пътували през април или май, което е с 6 % повече по отношение на 2022 година, а 40 % биха предпочели да пътуват до Гърция през юни и юли. Най-слаб интерес е проявен към пътувания през август и септември (само 23 %, което е с 9 % по-малко по отношение на 2022 г.). Август се оказва избягван месец, тъй като се е утвърдило мнението, че той притегля най-вече хора, което е причина за тълпа по плажовете, в обитаемоте места, културните и други забележителности и в транспортната инфраструктура, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР