“Данните не показват, че можем да започнем смекчаване на мерките,

...
“Данните не показват, че можем да започнем смекчаване на мерките,
Коментари Харесай

Математикът Петър Велков: Ако тръгнем към пълно отваряне, ще направим едно нищо

“Данните не демонстрират, че можем да стартираме намаляване на ограниченията ", разяснява в сряда математикът Петър Велков, който учител и специалист по ръководство на рецесии. Той припомня, че през последните седмици България продължава да бъде първа по смъртност от Covid-19, а процентът на позитивни проби демонстрира, че вирусът е мощно публикуван в обществото.

“Всичко е срещу хубавичко логичност да смекчаваме ограниченията сега “, разяснява Велков пред БНР.

Той добави, че е доста е значимо антигенните проби да бъдат включени като източник на информация за заболеваемостта. По думите му негативният резултат при антигенните проби не би трябвало да се приема за чиста монета и е належащо да бъде доказан с PCR, в случай че човек има признаци Положителният тест обаче би трябвало да бъде приравнен с PCR теста.

“Ситуацията в България е доста надалеч от преодоляване “, акцентира той.

Математикът е на мнение, че в случай че се отворят ясли и детски градини и се премине към последователно отваряне и на други обекти, „ ще създадем едно нищо, ще задържим системата на високи стойности - в случай че отворим до седмица, ще стане по-зле, в сравнение с преди да затворим “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР