Данните, които има г-жа Банкова, е, че парите от наркотиците,

...
Данните, които има г-жа Банкова, е, че парите от наркотиците,
Коментари Харесай

Шефът на Агенция Митници има данни, че с пари от наркотици ще се купуват избори

" Данните, които има госпожа Банкова, е, че парите от опиатите, хванати на бургаско пристанище, е щяло да се употребяват за пазаруване на избори - от кого, нямаме информация. Предвид вчерашната акция надали госпожа Банкова ще може да продължи да работи, тъй че да се разкрие схемата ", акцентира юристът й.

Натина приказва за арестуваните от бургаските митничари ллизо 200 кг кокаин, скрити в хладилен резервоар с банани през предишния месец.

На въпрос арестувана ли е шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова - юристът й Аделина Натина съобщи, че няма публично връчена заповед за арест.

" В момента госпожа Банкова не е арестувана публично. Изчакваме да се вземе решение какво да се случи. Има процесуални способи едно лица да се намира в едно помещение без да е арестувано. Тя се намира в КПКОНПИ на пл. " Света Неделя " 1. Там няма арест и тя не е арестувана ", изясни юристът пред bTV.

" Когато желаете да бъде арестувано лице, само че няма заповед за задържане на всеки няколко часа му давате призовка ", добави Натина.

По думите й в границите на днешния ден ще има развиване на обстановката.

" Извършените претърсвания през вчерашния ден не са взаимно с Прокуратурата на Република България. Всичко това, което се случи е докладвано, едвам откакто завърши. Тепърва прокуратурата ще реши какво ще се случи по това досъдебно произвеждане и какви данни има. С нея четем по медиите какво се случва, за разберем ", разяснява Натина.

Тя е участвала на всички обиски през вчерашния ден.

" Според Наказателно-процесуален кодекс, когато се прави обиск, се афишира какво се търси. В офиса търсеха пари, а в дома ѝ служебни документи. Не откриха нищо ", сподели тя.

По думите й при обиска в дома на Банкова са конфискувани бележки, свързани с магистратурата й по логика на психиката и курсове за непознати езици, както контракт за потребителски заем на брачна половинка й.

" От офиса й бяха конфискувани писмени бележки, които тя си е водила по отношение на работата й против контрабандни канали, корупционни практики. Тя е уволнила и отстранила от работа 20 индивида, които са били свързани с Паскал ", сподели още юрист Натина.

Според нея зад обиските през вчерашния ден стои персонален спор на Банкова с шефа на ДАНС.

" Като чиновник на ДАНС е отказала да извършва противозаконни заповеди на господин Пламен Тончев, поради това напуща ДАНС по нейно предпочитание. Предвид този персонален спор, считаме, че това е едно от основанията за претърсванията ", сподели юрист Аделина Натина
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР