Данни от спектрометъра на сондата Нови хоризонти“ показват, че на

...
Данни от спектрометъра на сондата Нови хоризонти“ показват, че на
Коментари Харесай

„Нови хоризонти“ откри метан на Плутон

Данни от спектрометъра на сондата „ Нови хоризонти “ демонстрират, че на повърхността на Плутон участват задоволително огромни находища замразен метан. Това удостоверява резултатите от земните наблюдения от края на 70-те години на предишния век, оповестява пресслужбата на НАСА.

„ Знаехме, че има метан на Плутон, само че това е първото „ локално “ удостоверение на този факт и първата инспекция на нашите принадлежности. Скоро ще разберем какъв брой метан се съдържа в другите ъгълчета на планетата “, споделя Уилям Грънди (William Grundy) от обсерваторията Лоуел във Флагстаф (САЩ).

Както изяснява ученият, метанът на Плутон е забавен на планетолози, геолози и астрономи, защото той по-скоро се явява диря от първичната материя на Слънчевата система, която е достигнала до нас във типа, в който е съществувала преди 4,5 милиарда години.

По този метод проучването ѝ може да ни подскаже по какъв начин са изглеждали „ тухлите “, от които са били формирани всички планети и дребни небесни тела.

Допълнително НАСА е подготвила видео от камерата LORRI на „ Нови хоризонти “, получено по време на доближаването на сондата със системата на Плутон. Благодарение на това видео публиката на Земята получава първа опция да разбере по какъв начин „ лодкарят “ Харон се върти към своя заповедник – бога на подземния свят, прибавя РИА Новости.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР