Данни на Евростат“ показват, че отрицателният ефект от Брекзит за

...
Данни на Евростат“ показват, че отрицателният ефект от Брекзит за
Коментари Харесай

Брекзит се отразява все по-негативно върху британската търговия с Евросъюза

Данни на „ Евростат “ демонстрират, че негативният резултат от Брекзит за английската търговия с Европейски Съюз се задълбочава, заяви вестник " Гардиън ", представен от БНР.

Марош Шефчович, заместник-председателят на Европейската комисия и основен договарящ за Брекзит, е представен от вестник " Гардиън " да споделя, че последните данни сочат, че даже и като се вземе поради отражението на пандемията, нарастването на бюрокрацията след приключването на " преходния интервал " за Брекзит през януари 2021 година съществено е навредила на търговията със артикули и услуги. Даните демонстрират, че износът на Англия към Европейски Съюз е намалял с 14% през 2021 година спрямо 2020.

" Един от резултатите от Брекзит бе завръщането на митническата граница сред Европейски Съюз и Обединеното кралство. Това значи увеличение на бюрокрацията и бумащината за всеки един артикул, преминаващ на нашите пазари, инспекция на хиляди артикули ежедневно ", разяснява Шефчович.

На процедура решението на Англия да избере корав Брекзит с напускането на общия пазар докара до загуба на четири свободи в търговията – на работна ръка, на капитал, на артикули и на услуги. Северна Ирландия е изключение от новите бюрократични ограничения поради специфичния статут, организиран с Протокола за Северна Ирландия, само че митническите инспекции за някои артикули от останалата част на Обединеното кралство към провинцията остават в действие, което пък поражда проблеми от различен темперамент, тъй като юнионистите настояват, че тази вътрешна граница откъсва Северна Ирландия от кралството.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР