Дания ще опита да поднесе изненада на Световното първенство по

...
Дания ще опита да поднесе изненада на Световното първенство по
Коментари Харесай

Селекционерът на Дания: За да успееш на най-високо ниво, трябва да имаш завършен отбор

Дания ще опита да сервира изненада на Световното състезание по с микс от умна игра, екипен футбол и гъвкави тактически постройки, съобщи селекционерът Каспер Хюлманд в изявление за организация “Ройтерс ”. Той изясни, че с цел да успееш на такова равнище, би трябвало да имаш приключен тим. На предишните европейски финали датчаните стигнаха до полуфиналите, макар че бяха без Кристиан Ериксен.

" Разполагаме с качествени футболисти, само че те би трябвало да играят като тим и да могат да се изправят против разнообразни противници, играещи в разнообразни стилове. Опитваме да изградим състав, който може да сменя тактическата сграда и да играе сполучливо в разнообразни обединения ", съобщи Хюлманд. Датчаните към този момент изпробваха промяна на схемите против международния първенец Франция, който победиха два пъти в Лигата на нациите. Двата тима ще се срещнат още веднъж в група " D " в Катар.

" В гостуването във Франция взехме решение да играем с избрана система, без значение какво се случва на терена, а в един миг я сменихме и успяхме да ги изненадаме. При всички положения, опитваме да играем преобладаващ футбол, само че против най-големите би трябвало и да се защитаваш повече. На такова равнище би трябвало да имаш приключен тим, а не да си добър в един избран аспект. Това опитваме да реализираме ", продължи датският селекционер.

" Ако доверието можеше да се мери, то по този индикатор организациите в Дания нямат еквивалент в международен мащаб. Знаем, че можем да работим на мира и опитваме да извлечем най-хубавото от футболистите. Можем да си го позволим, защото тази група от играчи умее да се приспособява към всяка обстановка и всеки тактически ход. Имам шанс, че мога да работя с тези футболисти. Те ползват сполучливо концепциите ми и когато им предложа нещо ново, те го одобряват и влагат оптимални старания ”, приключи той.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР