Дания съобщи, че ще изгони 15 руски дипломати в съответствие

...
Дания съобщи, че ще изгони 15 руски дипломати в съответствие
Коментари Харесай

Дания гони 15 руски дипломати. Москва каза, че ще предприеме ответни действия

Дания заяви, че ще изгони 15 съветски дипломати в сходство с дейностите, подхванати от други страни от Европейския съюз, след известията за открити всеобщи гробове на цивилни, убити в украинския град Буча, предадоха международните организации и Българска телеграфна агенция.

„ Това е още един образец за бруталността, жестокостта и военните закононарушения, които наподобява са били осъществени в Буча “, сподели на конференция датският външен министър Йепе Кофод, представен от Ройтерс.

Решението на датското държавно управление беше взето, откакто други страни от Европейски Съюз, измежду които и Франция и Германия, през вчерашния ден обявиха, че ще изгонят съветски дипломати.

Според Москва фотосите на екзекутирани цивилни в Буча са артикул на украинската и западната агитация и имат за цел да дискредитират Русия.

Руските управляващи обявиха, че ще подхващат ответни дейности против експулсирането на техни дипломати, съобщи организация РИА Новости.

Датското външно министерство сподели, че не желае да къса дипломатически връзки с Москва и че съветският дипломат и останалите чиновници в посолството няма да бъдат експулсирани.

По-рано тази година датското разузнаване заяви, че съветското посолство е назначило няколко чиновници на разузнаването, които са се занимавали с шпионаж.

„ Искаме да изпратим явен сигнал на Русия, че шпионирането на датска територия е недопустимо “, сподели Кофод.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР