Дания прекрати за две седмици използването на ваксината на Астра

...
Дания прекрати за две седмици използването на ваксината на Астра
Коментари Харесай

Проблемната партида на Астра Зенека по света - редица държави спряха инжекциите

Дания приключи за две седмици потреблението на имунизацията на " Астра Зенека " поради формиране на кръвни съсиреци и един смъртен случай. Исландия и Норвегия също прекратиха използването на препарата, Италия забрани инжекции от съответна партида.

Преди дни Австрия също спря потреблението на инжекции на " Астра Зенека " от съответна пратка, до момента в който проверява гибел вследствие разстройство на коагулацията и тежък случай на белодробна емболия. Европейската организация по медикаментите разгласи, че нищо не свързва имунизацията с " Астра Зенека " с риск от формиране на кръвни съсиреци.

Датските здравни управляващи обявиха, че би трябвало да реагират на информациите за вероятни съществени странични резултати, постъпващи от страната и други европейски страни. Копенхаген акцентира, че към този момент не е допустимо да се откри дали има връзка с имунизацията, по тази причина кабинетът работи овреме пред нуждата от цялостно следствие.

" Най-важно е да се открият и проучат деликатно възможни опасности, свързани с имунизацията. Затова намирам за вярно решението за преустановяване потреблението на " Астра Зенека " на този стадий, до момента в който не разполагаме с задоволително медицински учредения да продължим имунизацията. Разтревожена съм колкото всеки различен по този въпрос и евентуалните последствия, само че е рано за изводи ", акцентира министър председателят на Дания Мете Фредриксен.

Датските управляващи акцентират, че не се отхвърлят от потреблението на имунизацията на " Астра Зенека ", само че към този момент афишират пауза. Инжекцията на този производител към този момент са получили над 136 хиляди датчани, с изключение на нея страната с население 5,8 милиона ползва и препаратите на " Пфайзер " и " Модерна ". Заради оповестената пауза при " Астра Зенека " Дания измести оповестената последна дата за цялостна имунизация на цялото население с четири седмици за 15 август.

Пратката на " Астра Зенека ", спряна от приложимост в Австрия, съдържа един милион дози, разпределени в 17 европейски страни. Прилагането на инжекцията, до момента в който трае следствието, стопираха и Естония, Литва, Люксембург и Латвия, последно и Италия, само че без връзка с досегашните събития.

Англия дефинира имунизацията на " Астра Зенека " като сигурна и ефикасна и съобщи, че ще продължи нейното използване. Испания заяви, че не е записала случай на формиране на съсиреци, обвързван с препарата и ще продължи да го употребява.

Еврокомисията удължи до края на юни контрола върху износа на ваксини против COVID-19 поради забавени доставки на " Астра Зенека " и съмнения, че Англия е получавала количества за сметка на 27-те страни от Общността.

Европейската организация по медикаментите през днешния ден утвърди имунизацията на " Джонсън и Джонсън " за лица над 18 години, която е в една доза. Това е четвъртата инжекция, която получава зелена светлина за потребление в Евросъюза.

Досега в общността са утвърдени препаратите на " Пфайзер ", " Астра Зенека " и " Модерна ". Ваксината на Джонсън и Джонсън към този момент е утвърдена и в Съединените щати, Канада и Бахрейн, ускорена оценка е в ход и в Република Южна Африка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР