Дания представи новите си протестни екипи за Мондиала в Катар.

...
Дания представи новите си протестни екипи за Мондиала в Катар.
Коментари Харесай

Цветът на траура: Дания забърка скандал преди Световното

Дания показа новите си протестни екипи за Мондиала в Катар. На фланелките логото на локалната футболна федерацията, както и спонсора ще бъдат мъчно забележими, защото тимът желае да бъде също подобен. Този акт е в символ на митинг поради огромния брой жертви при строителството на стадионите за Световното състезание.

Екипите бяха оповестени от компанията производител – „ Hummel “.

При представянето на новите фланелки от спонсора написаха: „ Екипите са със известие. Ние не желаеме да бъдем забележими по време на шампионат, лишил животите на хиляди. Ние поддържаме датския народен тим по футбол, само че това не важи за страната хазаин Катар “.

Дания попадна в група „ D “ на Мондиала в Катар, където са още тимовете на Франция, Тунис и Австралия.

Върховният комитет на Катар разгласява публично изказване в отговор на митинга на националния тим на Дания по футбол.

" Цветът на траура ", пишат от производителя в пост в Instagram с фланелките на датчаните. Домакините на Мондиала дадоха отговор с остро изказване.

" Откакто завоюва правото да провежда Световното състезание по футбол, Върховният комитет работи старателно дружно с държавното управление на Катар, с цел да подсигурява, че този шампионат ще обезпечи трайно обществено завещание. Поради тази причина ние оспорваме изказванието на Hummel, че Световното състезание е коствало живота на хиляди хора. Освен това, ние с цялото си сърце отхвърляме омаловажаването на нашия същински ангажимент за отбрана на здравето и сигурността на 30 хиляди служащи, които построиха стадионите за Мондиала и другите инфраструктурни обекти ", се споделя в изказването.

" Същият ангажимент в този момент е в действие за 150 хиляди служащи в другите браншове за шампионата и 40 хиляди служащи в хотелиерството. Тежестта постоянно би трябвало да бъде на страните да вършат повече за отбрана на правата на хората по целия свят, в това число и в Дания. Работата на Върховния комитет е приета от голям брой организации в интернационалната общественост за правата на индивида като модел, който е ускорил напредъка и е подобрил живота на хората ", прибавят уредниците.

" Реформите в Катар са приети от Международната организация на труда и от Международната конфедерация на профсъюзите за пример в района. Както всяка страна, напредъкът по тези въпроси е пътешестване до безкрайност и Катар е зает с това пътешестване. Настояваме Футболната асоциация на Дания да съобщи тъкмо резултатите от подробната връзка и работа с Върховния комитет и да подсигурява, че това е обявено вярно на техните сътрудници в Hummel ", написа в формалното изказване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР