Дания обяви днес последните етапи от плана си за отмяна

...
Дания обяви днес последните етапи от плана си за отмяна
Коментари Харесай

В тази държава носенето на маска вече е по желание

Дания разгласи през днешния ден последните стадии от проекта си за анулация на рестриктивните мерки поради новия ковид, съобщи Франс прес. Задължителното носене на маски отпада съвсем изцяло, на европейското състезание по футбол ще се позволява повече аудитория, а работното време на питейните заведения и заведенията за хранене се удължава до среднощ. Планът планува от 1 октомври дефинитивно да отпаднат рестриктивните мерки и здравните пропуски " коронапас ", нужни в този момент за осъществяване на избрани действия, заяви Българска телеграфна агенция.

Ще можем да вършим всичко, което пропускахме, тъй като имаме сериозен надзор върху епидемията, акцентира на конференция датският министър на опазването на здравето Магнус Хойнике. Считано от 14 юни, като се изключи публичния превоз, в някои случаи маските към този момент няма да бъдат наложителни. Задължението за носенето им би трябвало да отпадне напълно от 1 септември. От 11 юни питейните заведения и заведенията за хранене ще затварят в среднощ, а не в 23 ч., както е в този момент. Нощните клубове ще могат да отворят още веднъж на 1 септември, само че посетителите ще би трябвало да показват коронапас до 1 октомври.

От тази дата здравният пропуск, който удостоверява негативен тест или добит имунитет, ще отпадне. След 1 август той към този момент няма да се изисква в музеите, киносалоните и театрите, а в питейните заведения и заведенията за хранене - от 1 септември. Увеличава се и позволеният брой аудитория на всеобщи прояви - до 10 000 души на надпревари и изложения. Разпоредбите плануват също позволение за до 25 000 фенове на четирите мача от Евро-2020, които ще се играят в Копенхаген, при най-много 16 000 до момента.

Поради липса на време тази мярка няма да може да бъде приложена за първия дуел Дания-Финландия, който е в събота, предизвести обаче европейската футболна асоциация УЕФА. Сравнително пощадено от пандемията, скандинавското кралство сега има единствено 122 приети в болница пациенти с ковид - най-малкият брой от октомври. Една четвърт от 5,8-милионното население на Дания са изцяло имунизирани, а 42,7 % са получили първа доза ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР