Дания и Нидерландия ще оглавят европейска коалиция за обучение на

...
Дания и Нидерландия ще оглавят европейска коалиция за обучение на
Коментари Харесай

Дания и Нидерландия оглавяват европейска коалиция за обучение на украински пилоти за F-16

Дания и Нидерландия ще оглавят европейска коалиция за образование на украински водачи за изтребители F-16. Това заяви ръководителят на Пентагона Лойд Остин на конференция след постоянното съвещание на основаната от Запада многонационална група за съгласуване на оръжейните доставки за Украйна. Заседанието на този орган се организира във виртуален формат.

" На днешната среща няколко съдружници и сътрудници разискаха и проектите за образование на украински водачи в потреблението на изтребители от четвърто потомство, в това число F-16 ", сподели той. " Планирането и провеждането на това образование ще бъде сериозна задача, само че координацията на тази контактна група ще помогне за реализирането му. И желая да изразя специфична признателност на Дания и Нидерландия, които взеха решение да оглавят европейска коалиция за образование на украинските сили в потреблението на F-16. " - уточни Остин.

" През идващите дни моите сътрудници от Дания и Нидерландия ще се ангажират със Съединените щати и други съдружници в създаването на проект за образование. Норвегия, Белгия, Португалия и Полша към този момент предложиха да допринесат за образованието. Очакваме скоро и други страни да се причислят към тази значима самодейност. " - добави той. По думите му, започването на образованието за F-16 е образец за дълготрайния ангажимент към сигурността на Украйна.

На 21 май президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи на конференция след срещата на върха на Г-7 в Хирошима, че Западът ще стартира образование на украински водачи за ръководство на изтребители от четвърто потомство, в това число F-16. В същото време помощникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан съобщи, че през идващите месеци Вашингтон ще разиска със съидейници кои страни ще дават изтребители F-16 на Киев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР