Даниил Медведев трябваше да се подложи на операция от херния

...
Даниил Медведев трябваше да се подложи на операция от херния
Коментари Харесай

Вторият поставен е аут: Чилич напомни за най-добрите си дни и подчини Медведев в Париж!

Даниил Медведев трябваше да се подложи на интервенция от херния преди началото на клей сезона, което в допълнение затрудни подготовката му за Откритото състезание на Франция. Въпреки това обаче руснакът изглеждаше в отлична форма по време на първите си три срещи и се класира за осминафиналите без нито един изгубен сет. Днес обаче Марин Чилич съумя да изненада втория подложен и откакто сподели най-хубавото си лице на корта, в профил лидера в долната част на схемата, постигайки безапелационна победа с 6:2 6:3 6:2. Така той се трансформира в последния четвъртфиналист в тазгодишното издание на Ролан Гарос, където го чака конфликт с различен съветски представител в лицето на Андрей Рубльов.

Двубоят стартира по превъзходен метод за двамата сервиращи, които можеха да разчитат на началния си удар, даващ им опция да наложат волята си в разиграването. В средата на сета обаче Чилич превключи на напълно друга предавка, напомняйки за най-хубавите си времена, и можехме да го забележим да постанова нападателния си жанр на игра от всяка една точка на корта. От своя страна, Медведев бе изтеглен доста обратно, което го лишаваше от благоприятни условия да се опълчи на съперника си, и печелившите удари от ракетата на хърватина се нижеха един след различен. Така някогашният №3 влезе в серия от четири следващи извоювани гейма и след осъществени два пробива получи предимство в обособените елементи.

Надмощието продължи да бъде на страната на балканеца и във втория сет, където картината остана непроменена. Отново първенецът от US Open 2014 бе този, който задаваше темпото на игра, и това докара до чести отрицателни реакции от страна на поставения под №2. Всичко това оказа своето отражение върху представянето на руснака, чиито непредизвикани неточности зачестиха доста и доведоха до нов брейк в актива на Чилич, който напълно скоро дублира задатъка си в общия резултат.

Устремът на международния №23 се придвижи и при започване на третата част, където пи-нискоранкираният тенисист продължи да бъде непогрешим във всеки един аспект от играта, за разлика от своя противник, чийто сервис продължаваше да боксува. Финалистът от Аустрелиън Оупън позволи две двойни неточности в откриващото си подаване, които в композиция с безупречната игра на Чилич станаха причина за ранен брейк. Печелившата серия на устремения хърватин не спря дотук и напълно скоро той още веднъж се възползва от извънредно неубедителните изяви на съперника си, с цел да реализира втори пробив и да си обезпечи солидна преднина от 4:0. Впоследствие Медведев стабилизира представянето си, само че това надалеч не бе задоволително, с цел да спре стремежа на хърватския представител, който след тъкмо час и 45 минути можеше да ликува с крайния триумф.

A Croatian masterclass
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР