Даниил Медведев изпитва нескрита неприязън към червените кортовe и съвсем

...
Даниил Медведев изпитва нескрита неприязън към червените кортовe и съвсем
Коментари Харесай

След 4-годишно чакане: Медведев спря голямата изненада в Рим и най-после е на клей 1/2-финал

Даниил Медведев изпитва нескрита злост към алените кортовe и напълно скоро призна, че е най-много в топ 1000 на най-хубавите играчи на клей в света. Руснакът обаче изрично беше прекомерно недопечен към самия себе си, тъй като все още евентуално играе най-хубавия си тенис в миналото на землена настилка и справедливо откри място в полуфиналите на конкуренцията в Рим.

Това се случи след победен триумф с 6:2 6:2 над Яник Ханфман, който се трансформира в огромната изненадата на конкуренцията, отстранявайки двама представители на топ 10 по пътя си към финалната осмица, а точно Тейлър Фриц и Андрей Рубльов. За страдание на квалификанта, то той остана надалеч от изработката на нова сензация, защото някогашният номер едно беше безусловно безукорен и справедливо се класира на едвам втория си Мастърс полуфинал не клей в кариерата.

Daniil into Rome last 4! ✌️

Daniil Medvedev defeats surprise Yannick Hanfmann 6-2 6-2 to make a ⚡ 2nd Masters 1000 semi-final on clay ⚡ of his career in Rome!

You can really call him Clayvedev now!
— We Are Tennis (@WeAreTennis)
Там пък ще го чака дуел със Стефанос Циципас, с който имат дълга история между тях и изрично не изпитват по никакъв начин топли усеща един към различен. Досега московчанинът има преимущество от 7:4 победи в директните си конфликти с гърка, само че би трябвало да отчетем събитието, че Циципас е печелил с 3:0 сета единствената им среща на червени кортове.

Началото беше мечтано за Медведев, който проби още в първия гейм, само че Ханфман по никакъв метод не се тормози от случилото се и отговори с мигновен рибрейк. Оттам насетне нещата се върнаха на мястото си, защото третият подложен бързо сподели на противника си, че ще му е мъчно да поддържа неговото движение на игра, като серията на Даниил доближи до четири поредно извоювани гейма. Фаворитът неутрализираше с лекост началния удар на международния номер 101, което му даваше опция да го въвлича в дълги разигравания, където квалификантът беше изцяло беззащитен и откри сили единствено да завоюва едно свое подаване до края на сета.

По-високоранкираният играч стартира също толкоз вихрено и във втората част, постигайки мигновен пробив, а след това на собствен ред отрази два брейкбола и затвърди преимуществото си в резултата. Руснакът надалеч нямаше желание да понижава оборотите и доста скоро удвои преднината си, откакто реализира нов брейк за 4:1. Все отново квалификантът сподели някаква воля да се съпротивлява и за повторно в мача отмъкна сервис гейм на Медведев, но това се оказа и последната му положителна демонстрация в конфликта, тъй като беше тотално надигран в идващите минути и първенецът от Маями се поздрави с най-убедителната си победа през седмицата.

Hard Court specialist ✅
Clay Court specialist?
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР