Даниел Митов оттегли пред премиера Димитър Главчев номинацията си за

...
Даниел Митов оттегли пред премиера Димитър Главчев номинацията си за
Коментари Харесай

Даниел Митов оттегли пред Главчев номинацията си за служебен външен министър

Даниел Митов отдръпна пред премиера Димитър Главчев номинацията си за длъжностен министър на външните работи.

„ За страдание съм задължен да Ви уведомя, че макар в началото изразеното единодушие от моя страна, дейностите на президента ме принуждават да отдръпва по този начин декларираната си воля “, се споделя в претекстовете на Митов.
Той означи, че страната сега има потребност от недвусмислена и ясна външнополитическа посока.

„ Дори и в границите на длъжностен кабинет проевропейската и проатлантическа позиция на България не може да бъде поставяна под въпрос. Тази покана е изцяло разбираема, предвид на събитието, че актуалният министър на външните работи Стефан Димитров осакати и изцяло видоизмени позицията на България във връзка с войната в Украйна “, означи Митов.
В писмото си Даниел Митов акцентира, че с отхвърли си да подпише указа за промяната на министъра на външните работи, президентът Радев от една страна нарушава новите разпореждания на Конституцията и от друга препотвърди проруската си външнополитическа ориентировка.

„ От този миг нататък президентът носи отговорност за провеждана външна политика в границите на служебния кабинет и за организацията на изборния развой в чужбина ", приключва писмото си Митов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР