Даниел Христов, основател на Free Call Inc. © Анелия Николова

...
Даниел Христов, основател на Free Call Inc. © Анелия Николова
Коментари Харесай

Безплатно обаждане на клик разстояние

Даниел Христов, създател на Free Call Inc.

© Анелия Николова Още по тематиката
Paysafe провежда хакатон с общ награден фонд от 9.5 хиляди евро

Засилва се наклонността за провеждането на сходни софтуерни събития в България
20 фев 2018
Transmetrics създаде програмен продукт за по-ефективни морски контейнерни транспорти

Българската компания притегли за собствен клиент холандската NileDutch
18 фев 2018 " Свобода да се обаждаш гратис на всички места по света " е мотото на българската започваща компания Free Call Inc. Тя създава програмен продукт, който дава опция на клиентите на дребни и междинни бизнеси да им звънят гратис от разнообразни мобилни устройства. Според създателя на компанията Даниел Христов резултатите са с изключение на по-високи продажби и създаване на доверие сред бизнеса и потребителите.

Начало на плана

Преди повече от четири години Даниел Христов и екипът му създават в България услуга за чат в действително време, която оферират единствено в Съединени американски щати на дребни и междинни бизнеси главно от хотелиерството и електронните продажби. С времето обаче навиците на потребителите се трансформират, а за фирмите става все по-трудно да отделят запаси, с цел да поддържат непрекъснато чат услугата. Сред главните проблеми е, че постоянно се постанова компаниите да наемат спомагателни чиновници с информационен профил, които да дават отговор непрекъснато на онлайн запитванията на клиентите.

Затова през 2016 година Христов взема решение да развие услугата на последващо равнище, а точно вместо чат да предлага непосредствено безвъзмездни позвънявания през уеб страниците на фирмите. Така клиентите им ще бъдат на един клик разстояние от диалог, в който могат да зададат повече въпроси, както и да стигнат до директна покупка или резервация.

Как работи

Новият план, наименуван " Безплатно позвъняване ", е още веднъж ориентиран към дребни и междинни компании, които нямат софтуерен профил. Затова и по думите на създателя Даниел Христов инсталирането на услугата става елементарно и отдалечено. " При сполучливото внедряване на всяка страница на уеб страницата на клиентите ни непосредствено се появява икона със зелена слушалка ", изяснява той. През нея потребителите могат гратис да се свържат с човек от компанията според от това към кого е ориентирано позвъняването. Така да вземем за пример при хотелите туристите евентуално ще се свържат през уеб страницата непосредствено с рецепцията. " Собствениците на дребни бизнеси не е належащо да стоят непрекъснато на компютър, с цел да одобряват запитвания. Те могат да свържат услугата към мобилния си телефон или към централа. За хотелите това е различно средство за директни резервации ", изяснява Христов.

Като допълнение софтуерът може да засече от кое място е получено позвъняването с помощта на внедрената геолокация, да даде запис на диалога или последователност на повикванията. Клиентите на българската компания могат и да зададат часови диапазон, в който да одобряват позвънявания от уеб страницата им. През останалото време на посетителите им се дава алтернатива да изпратят общоприетоо питане на известие.

За българската компания всеки тип информационно средство съставлява конкуренция, в това число и безплатните телефонни номера или останалите чатове онлайн. Приложенията като Viber и Skype обаче не тормозят Христов, тъй като съгласно него те усложняват връзката сред компания и клиент, защото е належащо инсталирането им на всяко устройство, изпращане на предложения за другарство и изчакване за утвърждение.

Натрупване на хиляди клиенти

Компанията Free Call Inc. е записана в Съединени американски щати, което съгласно Христов спомага за по-лесна продажба на продукта на непознати пазари. " Безплатно позвъняване " се предлага на месечна абонаментна база, като цената варира съгласно количеството безвъзмездни минути, които се дават на компании, и разширените спомагателни услуги. Цената варира от 12 $ на месец за 60 безвъзмездни минути до 885 $ за огромни компании с над 16 хиляди безвъзмездни минути. Българската започваща компания предлага и стартов безвъзмезден пакет, който може да се употребява безкрайно време и дава 30 безвъзмездни минути диалози на месец.

За да обезпечи минутите, българската компания си партнира с телекомите в разнообразни страни, като по думите на Христов сключването на контракт е дълга процедура, която може да отнеме и половин година. " Ние използваме милиони минути, с помощта на което можем да договорим по-добри цени и печелим точно от отстъпката, която получаваме ", изяснява той.

Към момента " Безплатно позвъняване " се употребява от над 26 хиляди компании по света, като по-голямата част от тях са конфигурирали безплатната версия на услугата. " В България имаме над 700 плащащи клиента, а по света към 10% от всички регистрации са плащащи, като най-вече са в Русия ", изяснява Христов. Сред клиентите на компанията са и редица общини, като в България услугата се употребява от община Бургас, община Пловдив и община Габрово за да дадат по-лесен достъп на жителите до услугите им.

Благодарение на интереса към безплатните позвънявания екипът на Free Call Inc. бързо се разраства и към този момент наброява 40 индивида, от които трима програмисти и още 10 индивида, отговарящи за продажбите в България от офиса на компанията в Пловдив. Останалите чиновници са основани в Съединени американски щати, Англия, Индия, Филипините и други, където реализират контакт с евентуални клиенти. На този стадий компанията не е търсила в допълнение външно финансиране за развиването си. " Бизнесът съумява да се самоиздържа, а скоро ще стартираме да отчитаме и облага. До момента влагаме извоюваните средства в развиване на компанията – наемане на чиновници, вложения в технология и други ", споделя създателят на Free Call Inc.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР