Даниел Асенов започна похода към златото на Олимпийските игри с

...
Даниел Асенов започна похода към златото на Олимпийските игри с
Коментари Харесай

Железен Даниел Асенов не остави шанс на румънец на Токио 2020

Даниел Асенов стартира похода към златото на Олимпийските игри с безапелационна победа с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 29-28) над румънеца Козмин Гирлеану.

Двама от реферите дадоха всички рундове в интерес на Тайсъна, а други трима въпреки всичко дадоха една част на северния ни комшия.

Даниел стартира доста интензивно и освен вкарваше комбинации с дясни и леви крошета, само че и правеше чудесни ескиважи в първите две минути. Именно нашият боксьор бе контролиращият и сменящият дистанциите, като най-после също се регистрира с две леви крошета и ляв ъперкът.
 Станимира Петрова отпадна още на старта в Токио
Станимира Петрова отпадна още на старта в Токио

Жалко

В началото на втората част българинът продължи да бъде рационален и да изчаква в близкия пердах противникът да отвори гарда си, след което да го накаже с бързите ръце. Лявото кроше се оказваше най-успешният му удар в рунда, само че позабрави за ескиважите от предходните минути и също получи на собствен ред някои десни крошета, плюс прекрасен десен прав в лицето.

Българинът доста умно реши да понижи темпото и скоростта на вкараните удари в третия рунд, до момента в който Гирлеану трябваше да бъде по-безразсъден в търсене на " всичко или нищо ". Голямата порция от чистите крошета и даже четворни комбинации с бързите ръце на Тайсъна би трябвало да бяха задоволителни за успеха.

Така и се случи и Асенов продължава напред към бленуваното злато.
 Сестри Стоеви изгубиха и втория си мач в Токио
Сестри Стоеви изгубиха и втория си мач в Токио

Те отстъпиха на китайки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР