Дани Сордо със своя Hyundai i20 записа победа в първия

...
Дани Сордо със своя Hyundai i20 записа победа в първия
Коментари Харесай

Дани Сордо поведе на рали Португалия, затруднения за Ожие

Дани Сордо със своя Hyundai i20 записа победа в първия стадий от рали Португалия и поведе в седмия кръг на сезона в Световния рали шампионат (WRC). Испанецът започва от по-задна позиция в подредбата и за неговото прекосяване на спортната права макадамовата настилка бе изчистена и той приключи с 4.2 сек преднина по отношение на От Танак от Toyota.
" Беше мъчно, само че съм удовлетворен от карането си. Бях обезпокоен поради настилката и прахът, само че не беше толкоз зле ", разяснява Сордо след края на стадия.

SS1: Sordo grabs early lead - https://t.co/lG61pGwJBg pic.twitter.com/7jycMdWozk
— World Rally Championship (@OfficialWRC) May 31, 2019
" Петъкът е извънредно значим за остатъка от уикенда ", добави Танак, който стратира втори. " Предизвикателството беше огромно ".

7 Stages to run today

Live Stream https://t.co/twccZ00g6H#WRC #WRCLive #RallydePortugal @rallydeportugal @AnonimoWatches pic.twitter.com/AKo5PnmLiv
— World Rally Championship (@OfficialWRC) May 31, 2019
Топ 3 бе допълнен от Теему Сунинен с Ford Fiesta, чието време бе единствено 0.2 сек по-слабо от това на Танак. Яри-Мати Латвала с втора Toyota се подреди четвърти с закъснение от четири десети от Сунинен. Той бе следван от уелсецът Елфин Еванс, който към края на стадия имаше терзания поради лампа, която е почнала да мига на таблото. От M-Sport Ford обаче оповестиха, че всичко в автомобила е изправно.

На водача в класирането Себастиен Ожие (Citroen) и на Тиери Нювил (Hyundai) най-вече се отразиха първите стартови места. Нювил даде девето време на 14.6 сек зад времето на съотборника си Сордо, а Ожие остана десети, на още 0.9 сек обратно.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР