Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Той беше избран от

...
Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Той беше избран от
Коментари Харесай

Депутатите избраха Данаил Кирилов за правосъден министър


Данаил Кирилов е новият правосъден министър. Той беше определен от депутатите в Народното събрание със 120 гласа "за " и 15 "против ". Със същото решение народните представители освободиха от поста ѝ Цецка Цачева.

Кирилов до този миг беше ръководител на правната комисия към Народното събрание.

Веднага откакто постави клетва като министър, Данаил Кирилов съобщи, че ще следва осъществяването на целите от последния мониторингов отчет за България.

Относно задачата, която му сложи премиера Борисов, а точно промени в Антикорупционния закон, Кирилов изясни, че в работна група във вторник взели участие и от Националното съдружие на общините. Решението: общинските съветници да подават подробна имуществена декларация.

Данаил Кирилов - министър на правораздаването: Аз ще кажа това което и министър председателят акцентира. Законът би трябвало да се ползва равно за всички. По отношение на персоналните решения не бих коментирал на нито един. Смятам, че държанието на ръководителя на КОНПИ подхожда на закона. Виждате че опозицията към този момент употребява... което опровергава техните изказвания, че надали не няма надзор. Те са поискали процедура на разположение ли са обстоятелства за нарушаване на закона. ГЕРБ постоянно реагират съгласно обстоятелствата и закона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР