Данъчния шеф Иво Стаменов беше гръмна в джипа си на

...
Данъчния шеф Иво Стаменов беше гръмна в джипа си на
Коментари Харесай

Работата Стана Кървава: Мутри От Бандата На Мартин Антов Са Ликвидирали Данъчния Иво Стаменов!

Данъчния началник Иво Стаменов беше гръмна в джипа си на 17 декември 2017 година в центъра на София, когато незнаен и до през днешния ден наемник стреля против него с пушка, заредена с патрони за мечки. Три седмици по-късно бирникът издъхна в " Пирогов ".

Миналото лято при профилирана акция на ГДБОП бе арестуван хипотетичният гарант на убийството - Борис Аврамов - Борко Месаря, брат на депутата от Движение за права и свободи Димитър Аврамов. Срещу него и групата му обаче не бяха повдигнати обвинявания за изтезанието на Стаменов заради липса на доказателства. Борко Месаря и охранителите му Даниел Петков и Петър Петров-Малкия са упрекнати за изнудване и лихварство, а против тях свидетелски показания са дали двама притискани предприемачи.

Според оперативни данни от Министерство на вътрешните работи, Борис Аврамов упълномощил тежък побой и палеж на джипа на Иво Стаменов на пандизчията Петър Петров - Пешо Малкия през есента на 2017 година Вендетата против началника на " Фискален надзор " в Национална агенция за приходите била поръчана поради систематични инспекции и данъчно-ревизионни актове, налагани от бирниците на компанията " Булкомерс ММ ". Общата загуба за депутатския брат надхвърлила 3 милиона лв. и той решил да сплаши данъчния началник.

По-късно той решил да работи коренно, защото се страхувал, че Стаменов ще го уточни като гарант на побой или палеж. Неговите гавази обаче отказали да стрелят по данъчния и предложили друга гангстерска тайфа да се заеме с убийството, написа Пик. Така Пешо Малкия вербувал силовака Мартин Антов, разследван като част от " Килърите 2 ". Твърди се, че Антов, тогавашна дясна ръка на нашумелия в процеса " Октопод " Валентин Янев - Вальо Бореца, прибрал 50 000 евро за убийството.

Той самият не взел участие в изтезанието на Иво Стаменов, а упълномощил поръчката на мутри от родния си град Монтана. Четирима от гавазите на Мартин Антов пристигнали в София в края на октомври 2017 година и били настанени в квартира към Халите. Наемниците са разделили на два екипа и в продължение на 3 седмици следили данъчния, преди да пристъпят към дейности на съдбовния за бирника 17 декември 2017 година Веднага след убийството четиримата, ангажирани в мократа поръчка, офейкали от България и се укривали в Гърция и Сърбия в идващите 2-3 месеца.

Масовите арести на Мартин Антов и девет индивида от групата му се състояха предходната седмица, като бандата е уличена в рекет, палежи и телесни повреди в Монтана и района. В хода на акцията на ГДБОП, следена персонално от зам.-главния прокурор Иван Гешев, ченгетата иззеха дрога, над 27 000 лв. и голям брой оръжия. Всички арестувани са в ареста, а очакванията на криминалистите са, че някой от периферията на бандата ще проговори за убийството на Стаменов.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР