Данъчните нарушения по Южното Черноморие през юни и юли са

...
Данъчните нарушения по Южното Черноморие през юни и юли са
Коментари Харесай

Три пъти по-малко нарушения по Южното Черноморие

Данъчните нарушавания по Южното Черноморие през юни и юли са три пъти по-малко спрямо откритите през същите два месеца на предходната година, а оборотите на комерсиалните обекти означават сериозен растеж. Това оповестиха от приходното ведомство в Бургас. Данните за юни демонстрират, че най-голям растеж на оборотите е имало в Несебър и Синеморец - близо 50 на 100.

Повече продажби са регистрирани в Царево и Свети Влас - 19 %, а в Приморско - 16 %. От Национална агенция за приходите в Бургас показват, че тези данни са знак за успеваемост на контролни дейности и променено държание в посока непринудено съблюдаване на данъчните и осигурителни закони. За тези резултати е съдействала и крайната мярка за запечатване на търговски обекти при неиздаване на касови бележки.

През юли по Южното Черноморие са осъществени 1 577 инспекции, при които са открити 233 нарушавания. Мярката запечатване е била приложена към 64 обекта, измежду които заведения, магазини, хотели, къщи за посетители, атракциони. Един от последните запечатани обекти е заведение, намиращо се в центъра на град Бургас. Обходните патрули на Национална агенция за приходите Бургас са посетили 2079 търговски обекта. Най-голям брой взаимни контролни дейности - 232, са били осъществени дружно с органите на Министерство на вътрешните работи. Бургаските данъчни не престават непрекъснатия мониторинг посредством отдалечената връзка на фискалните устройства с Национална агенция за приходите и на над 200 високооборотни обекта. Под непрестанно наблюдаване са и тези, които през дейния летен сезон са сменили притежателите си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР