Данъчни инспектори са затворили 210 обекти в морските курорти от

...
Данъчни инспектори са затворили 210 обекти в морските курорти от
Коментари Харесай

Данъчни са затворили над 200 обекта по Черноморието от началото на сезона

Данъчни инспектори са затворили 210 обекти в морските курорти от началото на летните си инспекции.

От Национална агенция за приходите оповестяват, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция.

От приходното ведомство употребяват също и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните. Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета.

Като цяло се следи растеж на оборотите на обектите по цялото Черноморие за юни 2018 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Данните, които фискалните устройства подават към организацията всеки месец, демонстрират наклонност за увеличение на регистрираните доходи от магазините и заведенията по морето. Оборотите на всички обекти по цялото ни Черноморие през юни 2018 година са 1,127 милиарда лева

По-високи доходи са регистрирани от заведения и магазини, както на юг, по този начин и на север. Така да вземем за пример, в Приморско през юни тази година, спрямо юни 2017 година, е регистриран 75% растеж, а в Кранево – 57 на 100. Повишаване на записаните обороти има и в Обзор – 21%, Варвара – 41 на 100, Синеморец – 23%.

И тази година стотици данъчни инспектори, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници “, правят лятна контролна акция по Черноморието.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР