Данъчната реформа в САЩ може да доведе до завръщането в

...
Данъчната реформа в САЩ може да доведе до завръщането в
Коментари Харесай

ООН: Данъчната реформа на Тръмп може да върне 2 трилиона долара в САЩ


Данъчната промяна в Съединени американски щати може да докара до завръщането в страната на към 2 трилиона $. Тази прогноза се съдържа в отчет на Конференцията на Организация на обединените нации за търговията и развиването /ЮНКТАД/.

„ Стимулите за вложение в Съединени американски щати, свързани с по-ниските налози, могат да доведат до по-голям приток на капитали, а също по този начин, евентуално, до по-нататъшно подсилване на производството “, се споделя в документа. Законът, подписан от президента Доналд Тръмп през декември, „ може да върне съвсем 2 трилиона $ от задграничните фондове “, считат специалистите на Организация на обединените нации.

Подобно развиване ще окаже „ значително въздействие “ върху директните задгранични вложения /ПЧИ/ в света, засягайки многонационалните компании и задграничните филиали, на които се падат съвсем 50% от световния размер на ПЧИ. В дълготраен проект данъчната промяна в Съединени американски щати може да докара до увеличаване на конкуренцията в данъчната област, считат създателите на отчета. Те напомнят, че „ съвсем половината от световния размер на инвестиране се намира в Съединени американски щати, или принадлежи на американските многонационални компании “.

На 22 декември 2017 година Тръмп подписа Закон за внасянето на голям брой съществени ремонти в Данъчния кодекс. Реформата се счита за най-голямата през последните 30 години. Тя планува понижаване на налозите за бизнеса. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР