Дамян Дамянов, който днес беше назначен за зам.-министър на земеделието

...
Дамян Дамянов, който днес беше назначен за зам.-министър на земеделието
Коментари Харесай

Счупихме световен рекорд: Дамян Дамянов бе зам.-министър едва 3 часа

Дамян Дамянов, който през днешния ден беше назначен за зам.-министър на земеделието изкара на поста си единствено 3 часа и 9 минути. След като в 15,57 ч. Министерският съвет изпрати известие до медиите, че той поема поста, в 19,06 ч. беше конкретизирано, че той навреме е освободен.

На процедура, това се явява международен връх по най-кратък престой във властта. Досега челното място се държеше от японски зам.-министър на околната среда, който през 90-те години на предишния век издържал 5 часа на поста си, преди да бъде освободен поради обязаност на брачната половинка си с представители на японската мафия " Якудза "

Кой обаче е новия международен рекордьор по най-кратко престояване в коридорите на властта?

Според известието за назначението му, Дамян Дамянов " има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването, отбраната и опазването на горските запаси. Повече от 10 година от професионалната му кариера е обвързвана с „ Югозападно държавно дружество “ ДП-Благоевград, където той поредно заема длъжностите заместник-директор и шеф. Има образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Факултета „ Горско стопанство “ на Лесотехническия университет в гр. София. Той е със приключена докторска степен по екология и запазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките. "

Премиерът Николай Денков подписа заповеди и за освобождението на още двама заместник-министри, останали от предходния длъжностен кабинет. По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова, която директно надзирава пандизите и бе забъркана в няколко абсурда. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР