Дамян Дамянов издъхна на 39 години в шуменската болницаБългарските щанги

...
Дамян Дамянов издъхна на 39 години в шуменската болницаБългарските щанги
Коментари Харесай

Щангите отново в траур! Почина бивш съотборник на Милен Добрев и Величко Чолаков

Дамян Дамянов издъхна на 39 години в шуменската болница

Българските щанги и българският спорт още веднъж са в печал. На 39 години умря някогашният национал по повдигане на тежести и сребърен медалист от международни и европейски шампионати Дамян Дамянов. 

Той беше съотборник с Милен Добрев и Величко Чолаков, които също издъхнаха преди да навършат 40 години.



Дамянов е умрял в болничното заведение в родния си град Шумен. Там той е бил признат в четвъртък в кома. Съмненията са за тежко заболяване на черния дроб и панкреаса.

Дамянов е европейски първенец за юноши в категория до 110 кг. От 1996 година - международен първенец за младежи в ЮАР през 1997-а и втори на международното за младежи при най-тежките през идната година.

На международното състезание във Варшава през 2002 година Дамянов печели три сребърни оценки при най-тежките, изпреварва го единствено колосът на щангата – иранецът Хюсеин Резазаде. Година по-късно шуменецът е трети на европейското в Лутраки (Гърция).

Дамянов стана воин на международното във Ванкувър, когато съумя да завоюва задоволително точки, с цел да изпратим цялостен тим в Атина.

През 2004 година федерацията спря правата му пожизнено за нарушаване на антидопинговите правила и реда в националния тим.

Дамян Дамянов бе съотборник на Милен Добрев и Величко Чолаков, които също починаха неотдавна преди да навършат 40 години, припомня " 24 часа ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР