Дали традиционните партии в Европейския парламент ще запазят своите позиции

...
Дали традиционните партии в Европейския парламент ще запазят своите позиции
Коментари Харесай

Печели ли Русия изборите за Европарламент?

Дали обичайните партии в Европейския парламент ще запазят своите позиции в новия състав и дали набиращите известност евроскептици ще разширят своето наличие в европейското законодателно заседание. Този въпрос разясняват сутринта в понеделник медиите в Русия.

Двете най-големи групи в Европарламента губят общото си болшинство в новия състав на камарата, предсказва онлайн изданието на радио " Ехото на Москва ". Демократичната Европейска национална партия (ЕНП) и социалистически насоченият Прогресивен алианс на социалистите и демократите (ПАСД) към този момент не събират нужните 376 мандата и губят като цяло малко над 70 места. В ред европейски страни са взели преднина крайнодесни сили или евроскептици, отбелязва уеб сайтът.

Евроскептиците и популистите укрепиха позициите си в Екологичен потенциал, установи " Комсомолская истина ". Силите, оповестили се за събаряне на антируските наказания, събират над 10 на 100 от гласовете, акцентира вестникът в различен материал.

Ръководителката на френската последна десница Марин Льо Пен победи президента Еманюел Макрон в европейския " двубой ", декларира " Новая газета ". Основният въпрос обаче не е дали ултрадесните ще могат да образуват " секта на Путин " в Европарламента, прибавя всекидневникът.

" Предишните евроизбори през 2014 година във Франция също бяха извоювани от партията на Льо Пен; Земята обаче не се наниза тогава на небесната ос, с цел да погребе около другото и плана за Евросъюз ", припомня той.

Днес обаче са нанесени репутационни вреди на плановете, стартирани от Макрон - и за реформиране на Франция, и за " избавяне на Европейски Съюз ". А и на него самия като политик, акцентира " Новая газета ".

" Европарламентът е наш ", твърди " Военное обозрение " и разяснява: " На изборите за Екологичен потенциал във Франция и в Италия водят Льо Пен и (крайнодесният италиански вицепремиер Матео) Салвини ".

Сили с тежнение към десния фланг получиха заем на доверие и във Франция, и в Италия. В Европа назовават този резултат " победа на Путин ". Защото и Марин Льо Пен, и Матио Салвини се афишират около другото и за възстановяване на връзките с Москва, показва електронният вестник.

" Желаещите нормализация на връзките с Москва следва да получат повече кресла в Европарламента и в тази връзка към този момент се роди смешка: " Европарламентът е наш ", изяснява изданието, правейки алюзия с лозунга " Крим е наш ", известен в Русия след анексията на украинския полуостров от Москва през 2014 година

Във Англия изборите се разглеждаха като един тип избор на доверие освен към настоящето й държавно управление, само че и към настоящия й парламент. Екзитполовете сочат Найджъл Фараж за победител, получил с изключение на всичко останало и главата на втори министър председател от три години насам, написа " Комерсант ".

Според всекидневника водачът на новосъздадената Партия на Брекзита Найджъл Фарадж " има значителен принос министър председателят Тереза Мей да се озове в безизходицата, която я принуди да подаде оставка, с цел да опази партията и държавното управление (нещо не напълно несъмнено впрочем) ".

Най-добрият коментар в тази ситуация е откъс от английския в. " Икономист ", счита " Комерсант ": " Успехът на господин Фарадж е сигнал за появяването на политика от нов вид, която слага волята на хората по-високо от мнението на парламентаристите ". И то освен във Англия, добавя съветският вестник.

Днес въпросът е накъде ще тръгне Европейски Съюз - към федерализация, както желаят френският президент Еманюел Маки последователите му, или ще резервира посоката към " Европа на нациите ", счита европеистът Сергей Фьодоров, приказвал пред " Економика сегодня ".

Именно към " Европа на нациите " - вид, разказан за пръв път от някогашния френски водач Шарл де Гол, се стремят всички европопулистки сили, уверени, че Европа не трябва да губи националната си еднаквост, показва той.

" Колкото до връзките сред Русия и Европейски Съюз, тук надали ще има коренни промени, даже в случай че евроскептиците качествено засилят позициите си в Екологичен потенциал ", прави спогодба специалистът.

Но в случай че гласовете на евроскептиците добият нова тежест в Екологичен потенциал, " това ще се отрази и на други аспекти от общата политика на Европейски Съюз. По-специално на идеологическата, осведомителната и на външнополитическата й съставна част ".

" Това все някак може да усъвършенства разговора сред Русия и Европейски Съюз, влезнал в този момент в задънена улица. Тъй че от резултата на изборите зависят доста неща, само че не може да се каже, че те ще провокират промени ", прецизира съветският аналитик.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР