Дали и как България може да получава в пълен размер

...
Дали и как България може да получава в пълен размер
Коментари Харесай

Анализаторът Пл. Димитров: България ще получи по-малко от 300 млн. куб. метра газ, при договорени 1 млрд. годишно

Дали и по какъв начин България може да получава в цялостен размер азерски газ, още преди формалното довеждане докрай на Интерконектора – това, съгласно доктор Димитров е разумна тематиките на диалозите сред министър председателите Петков и Мицотакис. По думите му Интерконекторът би трябвало да проработи доникъде на идната година. " Не мисля, че нито Кирил Петков, нито Кириакос Мицотакис могат да създадат освен това. Друг е въпросът, че последните вести, които идват, не са доста обнадеждаващи. Може да се окаже, че техническите работи по тръбопровода няма да бъдат приключени до края на декември, само че даже и да има закъснение от един-два месеца, това не е чак толкоз огромен проблем ".

" Друг е въпросът до каква степен ще бъде напълнен Интерконекторът, когато започва неговата работа. Защото от първичния потенциал от 3 милиарда кубически метра са резервирани напълно малко над половината ".

Повечето от алените линии, начертани от Москва, са безусловно неизпълними. Така Димитров разяснява шестте претенции на Русия пред НАТО. " Например, че НАТО би трябвало да поеме ангажимент да не се уголемява на Изток и да не развива никаква взаимна активност с тези страни, които са някогашни руски републики - Украйна, Грузия и така нататък Това просто няма по какъв начин да бъде дадено ".

Исканията на Русия към НАТО към този момент са официализирани, бяха доказани от Москва. Това не е доста всекидневно в дипломатическата процедура преди да са водени, каквито и да било договаряния.

" Тези претенции наподобяват изцяло неизпълними и тъй като НАТО не може да поема задължения от името на Украйна, да вземем за пример. Или от името на други страни, граничещи с Русия. Алиансът не може просто да им каже - ние по този начин взехме решение за вас и вие би трябвало да се съобразите. Това време от дълго време отмина ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР