Дългоочаквано разхлабване на мерките във Франция - от днес в

...
Дългоочаквано разхлабване на мерките във Франция - от днес в
Коментари Харесай

Облекчават мерките във Франция: Отварят магазини и заведения

Дългоочаквано разхлабване на ограниченията във Франция - от през днешния ден в страната отварят кина, музеи и заведения за хранене, а вечерният час ще е в действие от по-късно.

Повече от 6 месеца французите нямаха опция да посещават културни събития, а в часовете преди отварянето в цялата страна течеше трескава подготовка.

Френските управляващи оповестяват, че облекчаването на ограниченията е допустимо поради засилената имунизационна акция.



Щастливи хора с кафе и кроасан по парижките кафенета. Гледка, която в миналите 6 месеца нямаше по какъв начин да бъде забелязана. От през днешния ден във Франция се позволява се работата и на магазините, които не продават артикули от първа нужда. Заведенията, които имат маси навън също ще могат да посрещат клиенти. Вечерният час остава, само че към този момент ще бъде от 21 часа, а не от 19, както беше до момента.

За първи път от ноември насам отварят музеи, театри и кина.



Музеят на восъчните фигури в Париж има и ново попълнение, което с горделивост ще показа - американският президент Джо Байдън.

" Винаги е мъчно да постигнеш същинска аналогия, тъй като фигурите ни би трябвало да бъдат разпознаваеми незабавно щом бъдат погледнати. Нямахме толкоз доста фотоси на Джо Байдън и ми беше мъчно, само че избрах да го покажа ухилен, тъй като това, съгласно мен, е едно от най-характерните неща за него ", сподели скулпторът Клаус Велте.

В учредения през 1882 година музей имат над 250 фигури на звезди. Настоящият американски президент е ситуиран директно до френския си сътрудник Макрон. А предшествениците му са преместени в обособена зала, планувана за някогашни стопани на Белия дом.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР