Дългоочакваният фолклорен спектакъл на Поли Паскова ще се проведе на

...
Дългоочакваният фолклорен спектакъл на Поли Паскова ще се проведе на
Коментари Харесай

Поли Паскова с 20 г. юбилей на сцена и концерт в зала 1 на НДК

Дългоочакваният фолклорен театър на Поли Паскова ще се организира на 13.04. в Зала 1 на НДК. 3-часовото зрелище, наречено “20 години живот с ария ”, е предизвикано освен от отбелязването на юбилея, а и от потребността съгласно певицата, българинът да се върне към корените на духовността си, която да балансира и успокои страстите в сложни “разделни ” времена.   

Освен, че ще извърши по-голямата част от шлагерите си, певицата е записала послания в рими, които ще показа на специфичен музикален декор, основан от филмовия композитор Николай Кръстилов. “Концертът е доста значим, защото в този стрес не трябва да загубим българския дух и памет – дано хората знаят, че като слушат българския фолклор, няма да се разболеят, а ще се почувстват пречистени и още по-добре “, споделя певицата за главния план на спектакъла. 

“20 години живот с ария ” на 13.04. ще продължи 3 часа, в които Поли Паскова ще извърши огромна част от многочислените си шлагери. Специален акцент в програмата ѝ ще бъде „ Ти живееш в нас “, която е първата ария, отдадена на българските медици в Либия. Голямата босненска звезда Зоран Янкович идва от Германия, с цел да изпеят дружно на сцена взаимния шлагер „ Тамо где си ти “. Фолклорни танцови ансамбли ще вдигнат силата на спектакъла, като сцената ще изпълнят отбор “София 6 ”, танцьорите от “Български ритми ” с хореограф Рангел Вангелов и “черешката на тортата ” - балет “Веда Джуниър ”. 

Спектакълът, който бе отлаган 2 години поради пандемията,  крие още ред изненади. Поли Паскова е поканила доста другари, сътрудници и дуетни половинки, които да споделят празника ѝ на сцена. Сред тях са Николай Славеев, Здравко Мандаджиев, с който имат цялостен общ албум, Борис Дали, Марин Молов, Христо Косашки, Румен Малинов и други. 

Още занапред, феновете на певицата пишат в профилите ѝ в обществените мрежи, че наложително би трябвало да включи песента, отдадена на Света Варвара, както и заглавната на един от последните ѝ албуми „ Изпращам ти ангели “. Авторката им Росица Узунова ще дойде за концерта, особено от Лондон. 

Поли Паскова е една от най-обичаните ни национални певици. До момента има осъществени 19 албума с български национални достоверни песни, както авторски фолклор и съвременни обработки.  Певицата има издадени 3 албума в Република Сърбия и с тях се трансформира в една от любимките на публиката в западната ни съседка. 

  Зад гърба си има 5  независими концерта в най-големите зали на България - Арена Армеец и НДК, над 40 участия в Канада и Америка и още доста в съвсем цяла Европа. Носителка е на премия „ Певица на Годината “ и „ Албум на година “ за България, както и на доста интернационалните награди. 

Поли Паскова е една от първите, които още през 2003 година основава съвременни аранжименти на национални песни, които са включени в известните международни компилации „ Буда бар ”.

Билетите за “20 години живот с ария ” на 13-ти април към този момент се продават на касите на НДК и онлайн - на уеб страницата Билет.бг, а цените са налични за всички фенове на българското изкуство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР