Дългоочакваният филм за дядо Добри ``The Silent Angel`` ще бъде

...
Дългоочакваният филм за дядо Добри ``The Silent Angel`` ще бъде
Коментари Харесай

През декември е премиерата на биографичен филм за дядо Добри

Дългоочакваният филм за дядо Добри ``The Silent Angel`` ще бъде показан пред българската аудитория с публична премиера на 18.12.2018 година в зала 1 на НДК.

„ Започнахме този план в края на 2014 г, споделя Неди Джон Крос. Филмът е българо-германска копродукция. Идеята за лентата е на немската продуцентка Уте Еренберг. Сниман е в общо пет страни: България, СAЩ, Германия, Италия и Ватикана.

„ Работата по кино лентата беше в действителност продължителна. В самото начало планирахме единствено къса версия. Причината, за това в началото решение, беше основано на обстоятелството, че дядо Добри не обичаше медийната изява и настойчиво се опитваше да стои отвън полезрението на обективите. Не укривам, че това ни направи леко несигурни, от позиция на това, какъв тъкмо филм ще успеем да пресъздадем. С времето, обаче някак си успяхме да спечелим доверието му и нещата се трансформираха. В процеса на работата ни по кино лентата, историите към дядо Добри изплуваха една след друга. И повярвайте ми, неговият живот е същинска палитра от житейски събития и истории. Главната, несъмнено е любовта и себеотдадеността му към Бог ".

Нели Джон Крос споделя, че е във кино лентата е отделил особено място на България. „ Исках да показва родината ни пред лицето на света в положителната ѝ светлина, тази която в множеството случаи остава скрита.

Всъщност ние сме популярен народ с вековна история. Имаме извънредно надарени и стойностни хора, а за дядо Добри, какво мога да кажа... Той е знак на положителното, милосърдието и смирението. Aз даже не съм чувал за различен подобен човек. Гордост е за всички нас, че този Човек е българин. И благодаря на Бог, че ни даде шанса да създадем филм за него ".

Специално място в саундтрака на кино лентата заемат някои от обработките на фолклорни песни на Ку-Ку Бенд. Музиканти от групата ще вземат присъединяване и на премиерата на кино лентата пред българските фенове и по този начин още повече ще подсилят неговите внушения с осъществявания онлайн.

Филмът няма безусловно никаква комерсиална устременост, той има единствено една единствена цел и тя е да накара хората да се замислят за същинския смисъл на живота. „ Ако успеем да накараме най-малко един човек да го направи, значи сме си свършили работата добре, добавя Неди Джон Крос.

А дядо Добри от Байлово, беше същинско знамение тук на земята. Надявам се и имам вяра, че в най- скоро време той ще бъде канонизиран светец. Лично за мен, той и приживе беше подобен.

„ Искам да благодаря на Слави Трифонов и екипа му, които застанаха зад тази благородна идея и ни оказаха цялостна и безкористна поддръжка. За което сме извънредно признателни.``

Билети са в продажба още от 08.10.2018 година, в билетен център НДК и онлайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР