Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия

...
Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение обществената медия
Коментари Харесай

БНТ се отказва от участие в тазгодишната Евровизия

Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение публичната медия да не взе участие в тазгодишното издание на интернационалния песенен конкурс „ Евровизия ", който ще се организира в средата на месец май 2019 година в Тел Авив. Решението е част от ограниченията, които управлението на малкия екран предприе за усъвършенстване на обществените разноски, оповестиха от националната медия.

През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши.

Освен директните разходи за подготовка на съответния представител, страните – участнички си поделят и част от разноските за самото осъществяване на състезанието, които тази година са в размер на 5 300 000 евро.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 страни в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от публичните оператори взема своето без значение решение за присъединяване в състезанието за всяко настрана издание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР