Дългоочакваният филм на режисьора Джеймс Камерън Аватар: Природата на водата

...
Дългоочакваният филм на режисьора Джеймс Камерън Аватар: Природата на водата
Коментари Харесай

Продължението на "Аватар" реализира 17 млн. щатски долара

Дългоочакваният филм на режисьора Джеймс Камерън " Аватар: Природата на водата " осъществя доходи от 17 милиона щатски $ при първите си прожекции в киносалоните в Съединени американски щати и Канада в четвъртък вечерта, съобщи Ройтерс, като цитира компанията " Уолт Дисни ", разпространяваща продукцията.

С постъпленията в международен мащаб продължението на най-касовия филм, създаван до момента, генерира общо 50,4 милиона щатски $. В част от кината по света продукцията дебютира в сряда.

Приходите от северноамериканския пазар в дебютната нощ на кино лентата са по-малко от тези на " Черната пантера: Уаканда вечно " на " Дисни ", осъществил 28 милиона щатски $ при първото си лъчение през ноември.

Големият въпрос в Холивуд е дали " Аватар: Природата на водата " може върне големите си индустриални и маркетингови разноски. Студиата разделят продажбите от билети с киносалоните, а пред списание " Джи Кю " режисьорът Камерън сподели, че филмът би трябвало да генерира най-малко два милиарда щатски $, с цел да бъде печеливш.

Продажбите от първите прожекции не постоянно е индикатор за окончателните резултати, изключително към коледните празници.

„ Аватар: Природата на водата " излезе 13 години след първия филм, който удиви публиката с пионерска триизмерна технология. Той остава водач в бокс-офис класацията за всички времена с доходи от продажба на билети в размер на 2,9 милиарда щатски $ в международен мащаб.

В продължението актьорите Сам Уъртингтън и Зоуи Салдана се завръщат в функциите на Джейк Съли и Нейтири, само че 10 години по-късно. Те са родители на пет деца и семейството се пробва да оцелее под вода.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР