Дългоочакваният дебютен албум на групата HАYES&Y е вече факт. “Press.Go.Move.Slow

...
Дългоочакваният дебютен албум на групата HАYES&Y е вече факт. “Press.Go.Move.Slow
Коментари Харесай

HАYES&Y с първи албум и концерт в НДК

Дългоочакваният дебютен албум на групата HАYES&Y е към този момент факт. “Press.Go.Move.Slow ” е първият дългосвирещ албум на бандата и съдържа 10 авторски, напълно нови песни, върху които Благослав Анастасов (вокали, китара), Радослав Лозански (китара), Ивайло Делев (бас) и Денис Холбек (барабани) работят близо година.

 

Албумът е разполагаем във всички музикални платформи, като може да бъде закупен на винил, аудио касета и диск. „ Press.Go.Move.Slow “ се отличава с по-суров тон от синглите на групата през последните години. В него HАYES&Y загатват за нови направления, в които не се опасяват да поемат. Водещите сингли, които стигнаха до почитателите преди формалното издаване на албума, са „ Control “ и едноименната „ Press. Go. Move. Slow. “, а до края на годината следва да излезе и трети сингъл. „ От няколко години искахме да създадем дългосвирещ албум. Бяхме подготвени да се захванем с тази задача през 2020, само че пандемията ни забави.

 

Албумът като формат ни дава опция да представим по-завършена визия за това, което сме,, да опитвам и да сме по-смели от всеки път. Имахме опцията да изсвирим две от песните онлайн и реакцията на публиката беше невероятна, което извънредно доста ни радва и стимулира. “, споделя Благослав Анастасов. Музиката от първия дългосвирещ албум на бандата ще има своя дебют на огромната сцена на 3 ноември в Букурещ, където HАYES&Y бяха поканени да изнесат независим концерт след суперуспешното си присъединяване във фестивала Summer Well 2022, на който свириха десетки международни реализатори като Arctic Monkeys и Nothing But Thieves. Aлбумът ще бъде отпразнуван и с огромен концерт на 1 декември в трета зала на НДК. Събитието ще е най-големият независим концерт на групата у нас.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР