Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж

...
Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж
Коментари Харесай

Следващата книга от Песен за огън и лед ще се забави

Дългоочакваната зима няма да настъпи тази година във Вестерос. Джордж Р. Р. Мартин оповести, че романът "Ветровете на зимата " - шестият от фентъзи епоса му "Песен за огън и лед ", който почитателите чакат от 2011 година, към момента не е подготвен за издание. Вместо това писателят ще издаде нова книга през ноември, предадоха международните осведомителни организации.
Мартин е обявил бъдещите си проекти в персоналния си блог. "Ще би трябвало да почакате още за "Ветровете на зимата ", гласи постът на писателя.
Авторът на "Песен за огън и лед " вдъхна вяра на почитателите, когато през 2017 година заяви, че до края на 2018 или началото на 2019 година възнамерява да издаде две книги. Оттогава феновете на сагата и на приспособения по нея хитов сериал "Игра на тронове " на телевизия HBO тръпнат в очакване на шестия разказ "Ветровете на зимата " - продължение на "Танц с дракони " от 2011 година
Сега обаче излиза наяве, че Джордж Р. Р. Мартин не е подготвен да издаде дълго чакания разказ през 2018 година
Вместо това през ноември писателят ще разгласява книгата "Огън и кръв " - първата от двутомник, чието деяние се развива в измисления от Мартин свят Вестерос.
Събитията в "Огън и кръв " датират от епохи преди "Игра на тронове ". Книгата, проследяваща историята на владетелите от Дом Таргариен, ще излезе на 20 ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР