Дълголетниците сред жителите на селата в Италия се отличават с

...
Дълголетниците сред жителите на селата в Италия се отличават с
Коментари Харесай

Разкриха причините за дълголетието на италианските селяни

Дълголетниците измежду жителите на селата в Италия се отличават с положително отношение към живота, усърдие, непримиримост и здрави връзки със фамилията, религията и родната земя. Това изясниха учени от Римския университет Ла Сапиенца и Калифорнийското здравно учебно заведение в Сан Диего, които разгласиха публикация в International Psychogeriatrics.

Според специалистите точно тези психически особености са един от факторите удължаващ живота.

В проучването са взели участие 29 възрастни и техните 51 родственици от девет селя в региона Чиленто в Южна Италия. Най-възрастните доброволци са от 90 до 101 години.

Учените оценявали индикаторите за психическо и физическо здраве, провели изявление, в което участниците разказвали за персоналния си живот, за значимите за тях събития и убеждения.

Оказало се, че дълголетниците са с по-добро психическо здраве в сравнение с по-младите членове на фамилията на възраст сред 51 и 75 години. Те показали оптимизъм, убеденост в себе си, резистентност на стрес и положителни привички за приемане на решения. Освен това те оставали правилни на убежденията си, сполучливо преодолявали виталните трудности и не се тревожели за това, какво мислят близките. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР