Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще се

...
Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова обяви, че ще се
Коментари Харесай

Фандъкова ще се бори за четвърти кметски мандат

Дългогодишният кмет на София Йорданка Фандъкова разгласи, че ще се бори за нов мандат на идните локални избори на 27 октомври.

Фандъкова заяви това в понеделник при инспекция на строителството на третата линия на метрото - един от знаковите планове, с които ръководещата партия илюстрира достиженията си в столицата. Месеци преди този момент държанието ѝ показваше, че ще взе участие и в тези локални избори.

Тя добави, че в случай че не се кандидатира, щяло да е изменничество към софиянци. Фандъкова разгласи три целта, в случай че бъде определена за нов мандат - развиване на кварталите, зелена София и цифровизация. Тя даде обещание и специалисти в листа за общинския съвет и обвновен управнически екип.

Фандъкова ръководи София от 23 ноември 2009 година, когато стана първата жена кмет на града, довършвайки мандата на Бойко Борисов, който тогава за пръв път пое премиерския пост. След това Фандъкова завоюва безапелационно и през 2011 и 2015 година. Ако победи и на идните избори, тя ще е най-дълго управлявалият кмет на столицата. Този път обаче борбата няма да е толкоз лесна за ГЕРБ, защото в конкуренцията ще се включи някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и сегашен народен омбудсман Мая Манолова.

Манолова заяви в понеделник, че до часове ще разгласи дали се кандидатира за столичен кмет. Очаква се това да стане във вторник, когато тя ще подаде оставка като омбудсман и ще бъде издигната от предприемчив комитет като самостоятелен претендент. Вече е несъмнено, че Българска социалистическа партия ще поддържа кандидатурата ѝ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР