Дългогодишният журналист и бивш главен редактор на вестниците Бургас днес“,

...
Дългогодишният журналист и бивш главен редактор на вестниците Бургас днес“,
Коментари Харесай

Дългогодишният журналист Красимир Кръстьовски представя книгите си „Извънкласни уроци“ и „Зарзалке моя“

Дългогодишният публицист и някогашен основен редактор на вестниците „ Бургас през днешния ден “, „ Компас “, „ Бургаска поща “, „ Солено-морско “, „ Родина “, „ Фен “ и списание „ Компас “- Красимир Кръстьовски, ще показа два свои сборника с разкази – „ Извънкласни уроци “ и „ Зарзалке моя “.

Първият излиза от щемпел, когато създателят навършва 59 години. Въпреки че става въпрос за дебют в литературта, книгата е номинирана за годишните литературни награди на Община Бургас, включена е и в конкурсните листи за Националната премия за роман „ Йордан Радичков “.Вторият алманах – „ Зарзалке моя “ е  финансово подкрепен от Община Бургас по Фонд „ Култура “.

Премиерата на книгите ще се състои на 7 септември 2022 година в Писателското кафене, от 18:00 часа. Входът е свободен. 

За разказите литературната рецензия е единомислеща. Написаното е измежду образците в жанра. Авторът има неповторим жанр, разказите се четат на един мирис, сюжетите са поднесени с необикновено възприятие за комизъм. Други пък стягат за гърлото читателя с дълбочината на житейска драма.

В историите на Кръстьовски всеки може да открие себе си, било в детските години или в зрелост. Авторът не дава рецепта или оценка, макар всекидневно непредвидения завършек на всеки роман. Всеки е оставен самичък да си прави изводите. В прорез с признатото да се прави политическа оценка на времето са всички разказани истории, Кръстьовски е безапелационен – това се случи тогава! Във времето, в което аз и съвременниците ми живяхме.

Че написаното в двата сборника е истина не предстои на коментар. Читателят, естествено, се доверява даже на най-невероятните разказани случки, в което явно се крие геният на същинския повествовател. Въпроси към създателя несъмнено има доста. Каквито и да са те, могат да получат отговор единствено от Кръстьовски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР